USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Росія тримає на першій та другій лініях оборони 180 тис. солдатів, – Череватий

6 Липня 2023 14:00
Сили оборони, попри зосереджене на лінії фронту велике угруповання ЗС РФ, не дають ворогу просуватися. На першій та другій лініях оборони українського фронту перебувають близько 180 тисяч російських солдатів.

Про це в ефірі телемарафону сказав заступник командувача Східного угруповання військ зі стратегічних комунікацій Сергій Череватий, передає Фокус.

За його словами, зараз ворог концентрує увагу на окремих напрямках, зокрема на Куп’янському, де він вже багато тижнів намагається прорвати оборону українських сил, хоча б у деяких місцях, проте зазнає невдач. Попри те, що в них там велике угрупування, їм не вдається досягти хоча б мало-мальського значущого успіху.

«Понад 180 000 – це угруповання, яке стоїть на першій та другій лініях оборони, це підрозділи забезпечення. Все угрупування, яке дозволяє їм повноцінно діяти згідно з усіма правилами військової науки. Штурмові підрозділи, танкові, артилерійські підрозділи забезпечення та інші», – сказав Череватий.

Читати ще: Росія застосовує нову тактику, щоб зірвати контрнаступ ЗСУ, – Міноборони Британії

Він зауважив що, якби Україна отримала винищувачі F-16, справа з визволення України пішла б швидше.

«ЗСУ б показали, що мають колосальний досвід, якого не має ніхто у світі – вони використовують усю «лінійку» радянської та західної зброї, і що вміють інтегрувати наші операції та досягати значного успіху. Я переконаний, що це б допомогло пришвидшити звільнення нашої землі завдаючи потужні удари по авіації ворога і по наземним цілям», – пояснив Череватий.

Читати ще: ISW: ЗСУ контратакують на п'яти ділянках фронту

Речник додав, що у Кліщіївці під Бахмутом дуже потужно працюють Сили оборони України, але розкривати поки усіх подробить він не може.

«Судячи з того, як у ворожих пабліках йде нагнітання паніки, я думаю, для них дуже символічною буде назва Кліщіївка», – повідомив Череватий.

Додамо, що 5 липня російські військкори повідомляли про складну ситуацію для окупантів в районі Бахмута.

Як повідомлялося раніше, армія Росії втратила в Україні майже половину своєї боєздатності, зокрема втрати танків склали близько 2,5 тис. одиниць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 6 Липня 2023 15:56
У страха великi очи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus