USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Росія застосовує нову тактику, щоб зірвати контрнаступ ЗСУ, – Міноборони Британії

4 Липня 2023 11:57
В останні тижні Росія визначила пріоритети та вдосконалила тактику, спрямовану на уповільнення контрнаступальних операцій української бронетехніки на півдні України.

Про це повідомляє міністерство оборони Великобританії, передає Главком.

Як зазначається у зведенні, в основі цього підходу лежить дуже інтенсивне використання Росією протитанкових мін.

Читати ще: Британська розвідка повідомила про наслідки ударів ЗСУ по мосту в Чонгарі

За даними британської розвідки, у деяких районах щільність замінованих полів вказує на те, що росіяни, ймовірно, використали набагато більше мін, ніж передбачено їхньою військовою доктриною. Уповільнивши наступ ЗСУ, російські війська потім намагаються завдавати ударів по українській бронетехніці дронами-камікадзе, ударними вертольотами та артилерією.

«Хоча Росія досягла певного успіху при такому підході на ранніх етапах контрнаступу України, її сили, як і раніше, страждають від ключових недоліків, особливо через надмірне навантаження та брак артилерійських боєприпасів», – зазначають у міноборони Британії.

Читати ще: Якщо наступ ЗСУ не матиме успіху до жовтня, то Європа наполягатиме на «заморожуванні» війни, – євродепутат

Додамо, що російські загарбники розмістили близько 180 тис. своїх бойовиків у зоні відповідальності східного угруповання військ ЗСУ. Лише на Бахмутському напрямку перебуває приблизно 50 тис. окупантів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus