USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Росія тисне на Китай з вимогами економічної підтримки, – The Washington Post

3 Червня 2022 09:18
Росія щонайменше двічі чинила тиск на Китай, щоб Пекін запропонував Москві нові форми економічної підтримки.

КНР відмовлялася йти проти санкцій Заходу, повідомляє The Washington Post із посиланням на китайські джерела, пише Gazeta.ua.

«Російські офіційні особи висували все запекліші прохання про посилення підтримки під час обговорень із Пекіном. Москва закликала виправдати свою заяву про безмежне партнерство, зроблене за кілька тижнів до початку війни в Україні. Китай же ясно виклав свою позицію щодо ситуації та санкцій проти РФ: ми розуміємо скрутне становище Кремля, але не можемо ігнорувати нашу власну ситуацію в цьому діалозі. Китай завжди діятиме в інтересах китайського народу», – пише видання.

Запити Росії включають збереження «торговельних зобов’язань», підписаних до повномасштабного вторгнення в Україну, а також фінансову та технологічну підтримку, яка зараз санкціонована Сполученими Штатами Америки, Євросоюзом та іншими країнами.

«Пекін не очікував, що російсько-українська війна триватиме так довго. Лідер КНР Сі Цзіньпін доручив своїм найближчим радникам вигадати способи допомогти Росії фінансово, але без порушення санкцій», – стверджують джерела.

Водночас цього буде замало для російської сторони, вважає високопоставлений американський чиновник.

Офіційний представник США заявив, що Китай намагався знайти «інші можливості», аби дипломатичним шляхом та за допомогою спільних військових навчань підтримати Росію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus