USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Росія висунула ще одну умову для проведення зустрічі «нормандської четвірки»

5 Жовтня 2019 21:23
У російському МЗС заявили, що перспектива саміту у нормандському форматі проясниться після підтвердження СММ ОБСЄ розведення сил в Петровському і Золотому.

Про це сказав представник РФ при ОБСЄ Олександр Лукашевич, повідомляє ТСН з посиланням на пресслужбу відомства.

Він заявив, що Росія бачить «деякі зрушення» у процесі врегулювання ситуації на Донбасі. Лукашевич стверджує, що тепер «м’яч» нібито на боці Києва, оскільки Україна «має здійснити імплементацію» формули Штайнмаєра в законодавство.

«Разом з тим важливо розуміти, що узгодженням її (формули – ред.) тексту у контактній групі вичерпуються всі необхідні поправки, пов’язані з наданням Донбасу особливого статусу на постійній основі», – стверджує він.

Лукашевич додав, що перспектива проведення саміту нормандської четвірки «стане зрозумілою після підтвердження СММ розведення сил і засобів в Петровському і Золотому».

«Виконання цих доручень (розведення та підписання формули Штайнмаєра – ред.) якраз і відкриває шлях для нового саміту «нормандської четвірки». В іншому випадку зустріч заради зустрічі навряд чи буде потрібна», – сказав Лукашевич.

Зазначимо, саміт у «нормандському форматі» на рівні лідерів Франції, Німеччини, Росії та України, найімовірніше, відбудеться вже найближчим часом. Цього не приховують в жодній із цих чотирьох країн, а про близькість цієї зустрічі говорять і Ангела Меркель, і Еммануель Макрон, і Володимир Зеленський. Лише в Росії намагаються всіляко висунути певні умови для саміту, однак також натякають на те, що зрештою ця подія таки відбудеться.

Як повідомлялося раніше, розведення сил у Золотому та Петрівському на Донбасі розпочнеться 7 жовтня.

16 вересня президент України Володимир Зеленський назвав основні три питання, які будуть обговорюватися на саміті – звільнення полонених за принципом «всіх на всіх», розведення військ по всій лінії фронту, а також умови проведення місцевих виборів на окупованих територіях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
скептик Показати IP 5 Жовтня 2019 21:31
вибори при наявності військових озброєних формувань і відсутності контролю над границею - це нонсенс.
1 Показати IP 5 Жовтня 2019 21:44
Якби Донбасу дали все це до прихода туди Росії ,все могло бути інакше, а зараз це якийсь цирк і німці
123 до 1 Показати IP 5 Жовтня 2019 23:07
теперішній дамбас, це гангрена, яка не потрібна Україні. Тільки стіна і демілітаризована зона... і хай гниють разом з "рюцькім міром".
Законодавство до 123 Показати IP 6 Жовтня 2019 01:42
А ви в курсі що зараз підписали собі вирок, адже згідно Законодавства України та означення ви здійснили заклик на роз'єнання країнини, є сепаратистом і маєте понести покарання? Чи в Українін закони дійсно не діють? Побачимо.
123 до Законодавство Показати IP 6 Жовтня 2019 11:00
Ну ну. Кажете заклик до розєднання. Ви напевно великий юрист з лугандонії. Стіна між Україною і лугандонією, - це заклик до самозахисту від раші і найманців. А території то наші , є, були й будуть. Це Україна, але зараз то сепаратні гниючі регіони, які чекає довгий час на виздоровлення. Так що поки що, карантин за стіною.
123 до Законодавство Показати IP 6 Жовтня 2019 13:17
І ст. 383 КК УКРАЇНИ, прочитайТЕ, обовязково. Особисто вам знадобиться...
До 123 Показати IP 6 Жовтня 2019 07:19
Стіну сам будувати будеш, чи яйценюху знову довіриш? Він добре чеше на хазяйській мові, кредити ще вициганить на добрі справи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus