USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Росія завдала збитків довкіллю України на понад ₴1,5 трильйона

2 Січня 2023 06:12
Загальна сума збитків, завданих довкіллю внаслідок російського вторгнення, становить понад 1, 5 трлн грн.

Про це повідомила пресслужба Держекоінспекції.

На базі Державної екологічної інспекції України проведено конференцію з керівниками територіальних та міжрегіональних територіальних органів відомства щодо результатів діяльності Оперативного штабу за 10 місяців війни.

«З початку повномасштабного вторгнення до Єдиного реєстру збитків унесено 1042 факти подій, що сталися на території України внаслідок збройної агресії РФ та спричинили шкоду довкіллю. Зокрема, спеціалістами Держекоінспекції відібрано 854 проб ґрунтів та 1138 проб вод. У результаті заходів контролю розраховано шкоду навколишньому природному середовищу. Таким чином загальна сума збитків, завданих атмосферному повітрю, земельним та водним ресурсам, становить понад 1, 5 трлн гривень», – розповів перший заступник голови Держекоінспекції Дмитро Заруба.

Він зауважив, що окремо розроблялися та затверджувалися методики, за якими проводилися розрахунки збитків.

«Адже, досі ми не мали подібного досвіду розрахунку збитків довкіллю, завданих війною», – наголосив Заруба.

Заступник голови Комітету ВР з питань екологічної політики та природокористування Олена Криворучкіна зазначила, за 10 місяців російської агресії вдалося заручитися підтримкою міжнародних партнерів, таких як ОБСЄ, ООН та ЮНЕП.

«Спільно з ними розробляються методики, які відповідають міжнародним принципам та підходам. І в результаті – отримаємо відшкодування збитків у судових міжнародних інстанціях за шкоду довкіллю, внаслідок агресії РФ на території України», – наголосила вона.

Як ми повідомляли, унаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства за січень-червень 2022 року довкіллю України було завдано збитків на загальну суму 742,7 млн гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 2 Січня 2023 11:16
ставайте в чергу на відшкодування збитків після Грузії, Чечні, Абхазії, Осетії, Сирії, Придністров"я..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus