USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Росія не дасть Україні кредиту

5 Жовтня 2009 11:06

Росія не буде давати кредити Білорусії та Україні на двосторонній основі, – повідомляють «Волинські Новини».
Про це заявив віце-прем\'єр – міністр фінансів РФ Олексій Кудрін у Стамбулі, відповідаючи на питання, чи перерахує Росія Білорусії останній транш на 500 мільйонів доларів у рамках стабілізаційного кредиту на 2 мільярдів доларів.
«На двосторонній основі не надамо», – цитує слова Кудріна «Інтерфакс-Україна». Однак віце-прем\'єр дав зрозуміти, що надання кредиту можливе в рамках антикризового фонду ЄврАзЕс.
Фонд почне роботу після ратифікації договору про створення всіма країнами-учасниками, у тому числі Білорусією, зауважив Кудрін.
Раніше голова Мінфіну порушував питання про надання траншу на 500 мільйонів доларів у залежність від економічної політики Мінська, – передає Українська правда.
Відповідаючи на питання про проведення економічних реформ у Білорусії, Кудрін зазначив, що задоволений діями білоруського уряду в цій частині. «На 90% вони виконують програму реформ, розроблену разом із МВФ», – сказав він.
Віце-прем\'єр висловив сподівання на те, що реформи приведуть до результатів, але не став коментувати питання про платоспроможність Білорусії.
Він також повідомив, що Росія уважно спостерігає за виконанням програми МВФ Україною і підтримує надання кредиту цій країні з боку фонду.
«Ми як члени МВФ підтримуємо виділення кредиту Україні, але на двосторонній основі ми не плануємо (кредитувати)», – сказав голова Мінфіну.
Оскільки Україна не є членом ЄврАзЕс, то вона не може претендувати на кредити антикризового фонду цієї організації, зауважив Кудрін.
Україна в лютому 2009 року попросила у Росії кредит на 5 мільярдів доларів. Восени 2008 року МВФ прийняв рішення про виділення Україні кредиту stand-by у розмірі близько 17 мільярдів доларів.
За минулий час Україна вже одержала три транші на загальну суму майже 11 мільярдів доларів. Одержання четвертого траншу в розмірі 3,8 мільярда доларів заплановано на листопад.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus