USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Російські гранати у «Беркута» на Майдані: ДБР завершило розслідування

9 Лютого 2022 17:51
Державне бюро розслідувань завершило розслідування проти колишнього керівництва МВС. Справа стосується незаконного постачання гранат з Росії силовикам під час Майдану.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

У ДБР повідомили про зміну раніше оголошеної підозри колишнім очільнику МВС, його заступнику й начальнику Департаменту матеріального забезпечення. Очевидно, мовиться про Віталія Захарченка, Віктора Ратушняка та Павла Зінова.

Як пояснили у відомстві, у січні 2014 року колишні посадовці незаконно постачали з території Росії до України: ручні газові гранати «Дрейф-2», світло-шумові гранати «Заря-2», «Факел-С», «Пламя-М» та ручні димові гранати.

Ці боєприпаси не пройшли експертизи щодо можливості й порядку застосування до людей. Попри це, «беркутівці» використали їх проти протестувальників в центрі Києва. Крім цього, за даними слідства, колишні посадовці МВС розтратили 1 мільйон гривень з державного бюджету під час розмитнення вказаних спецзасобів.

Читати ще: Довічне ув’язнення, заочні арешти, хованки в Іспанії. Справи Майдану 8 років потому

Колишнє керівництво МВС підозрюють у:

- перевищенні влади за попередньою змовою групою осіб;

- розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

Читати ще: Розстріл Майдану: ексголова СБУ розповів, де «беркутівці» отримували зброю

Крім цього, ексначальника Департаменту матеріального забезпечення МВС Павла Зінова підозрюють й у пособництві незаконному перешкоджанню проведенню зборів, мітингів та демонстрацій під час Революції Гідності.

Адже силовики застосовували згадані гранати проти активістів, перевищуючи при цьому службові повноваження. Внаслідок їхніх дій протестувальники отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Усім підозрюваним вже обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, щоправда, заочно. Їхнім адвокатам повідомили про завершення досудового розслідування й надали доступ до його матеріалів. Після цього обвинувальний акт проти колишнього керівництва МВС мають направити до суду.

Нагадаємо, у квітні 2021 року Печерський районний суд міста Києва заочно арештував колишніх міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та його заступника Віктора Ратушняка у справі Майдану щодо організації поставки в Україну російських гранат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дідо Показати IP 9 Лютого 2022 18:54
І американська гвинтівка у Пашинського, ги. І набої звідтам теж.
дідо до Дідо Показати IP 9 Лютого 2022 19:36
це московська пропаганда...
Черпаком по каструлі Показати IP 9 Лютого 2022 20:44
А автомати у ваяків - руські Калаші, а мобіли - комуняцькі Ксяомі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus