USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Російські виробники хочуть отримати український штрих-код

24 Березня 2014 17:45
Останнім часом почастішали випадки звернень компаній з метою отримання свідоцтва про присвоєння штрих-коду України для товарів російського походження.

Про це Еспресо.TV повідомили в Українській Асоціації постачальників торговельних мереж.

Асоціація звертає увагу на те, що штрих-код 460 не є єдиним підтвердженням того, що товар вироблений в Росії. На деяких російських товарах може бути нанесений штриховий код іншої країни, у тому числі України - 482​​. Для визначення країни походження слід звертати увагу на упаковку - там зазначено країну-виробника. Додатковою ознакою визначення товару з Росії може служити торгова марка.

Через те, що бойкот товарів з Росії набуває все більшого розмаху, деякі компанії стали звертатися із заявками про присвоєння цим товарам штрих-коду України.

"До початку масового бойкоту російських товарів існувала практика отримання свідоцтв про присвоєння штрих-коду України тільки для китайських товарів, оскільки часто нанесений в Китаї штрих-код не відповідав міжнародним вимогам. Згідно із загальними правилами Асоціації GS1, відповідальною особою за отримання штрих-коду для товарної позиції є власник торгової марки ("бренду"), який володіє специфікаціями на продукт, незалежно від того, де і ким цей продукт був вироблений. Таким власником торгової марки ("бренду") може бути як виробник або постачальник - якщо він сам безпосередньо виробляє продукт або розміщує його виробництво де-небудь в інших країнах і продає його під торговельною назвою, яка йому належить - так і імпортер або підприємство оптової торгівлі, якщо він володіє продуктом, виробленим в будь-якій країні, і продає його під торговельною назвою, що належить компанії", - пояснює юрист Асоціації Максим Барчишин.

Таким чином, з його слів, генеральний дистриб'ютор російських товарів, зареєстрований в Україні, може одержати свідоцтво про присвоєння штрих-коду України для російських товарів. Слід також зазначити, що в цьому випадку на упаковці такого товару буде вказуватися, що він був вироблений у Російській Федерації.

В Асоціації підкреслюють, що зміна штрих-коду тягне за собою зміну упаковки продукції. На практиці це може зайняти кілька місяців і призведе до певного подорожчання продукції. Тому ці зміни, ймовірно, не будуть носити масовий характер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus