USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Російські загарбники знову зірвали евакуацію українців з Маріуполя

23 Квітня 2022 17:56
Сьогодні російські загарбники знову не дотрималися домовленості з українськими військовими та зірвали евакуацію цивільних з Маріуполя на Донеччині.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграм-каналі.

«Об 11:00 біля ТЦ «Порт-Сіті» зібрались не менше ніж 200 маріупольців, які чекали на евакуацію до Запоріжжя. Замість обіцяних російською стороною автобусів, до маріупольців під’їхали російські військові і наказали розходитись, тому що «зараз буде обстріл». Фактично із застосуванням примусу в грубій формі людей було розігнано. Автобуси так і не було подано для погрузки», – зазначив він.

Водночас окупанти подали автобуси біля ТЦ «Метро», що розташоване за 200 м від узгодженої точки евакуації.

Читати ще: У Маріуполі загарбники зачищають завали Драмтеатру, тіла загиблих вивозять і звалюють в траншею

«Після погрузки маріупольцям було оголошено, що «евакуація» буде лише в Докучаєвськ, тобто на окуповану територію. Можливості покинути автобус людям не дали. У відповідь на запитання, чому так, пролунала відповідь про те, що «націоналісти обстріляли точку евакуації». Тобто чергова брехня», – додав Андрющенко.

«Росіяни знову зірвали евакуацію, нахабно використавши намагання маріупольців повернутися додому та чесність української армії щодо припинення вогню для організації власних задумів. Просто суцільна лють», – написав радник мера.

У Маріуполі Донецької області російські окупанти тримають в облозі понад 100 тисяч людей. Російські окупанти в Маріуполі на Донеччині відмовляються відкрити коридор для цивільних, але надають коридори для полону військовим. Росіяни вдають, що це одне й те ж.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus