USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Російському «Сбербанку» можуть заборонити працювати в Україні

14 Березня 2017 08:41
Рада національної безпеки і оборони України в середу, 15 березня, розгляне питання про заборону діяльності російського ПАТ «Сбербанк».

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі телеканалу Zik, передає Gazeta.ua.

Так, він заявив, що робота російських банків в Україні є неприпустимою, особливо після заяви «Сбербанку» про визнання паспортів ОРДЛО.

«Я дійсно вважаю, що російські банки не можуть працювати в Україні, особливо державні, яким є Сбербанк Росії. Особливо, після зухвалої заяви (7 березня Сбербанк заявив, що почав обслуговувати громадян з «паспортами» ЛНР/ДНР, - ред.). Наскільки я знаю, президент на середу збирає Раду безпеки і оборони і думаю, що це питання буде розглядатися», - заявив Аваков.

Як повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація, 15 березня Нацбанк порушить перед РНБО питання щодо застосування санкцій до дочірнього банку Сбербанку Росії в Україні - ПАТ «Сбербанк».

Своє чергою, голова громадської ради при МВС Володимир Мартиненко заявив, що НБУ зараз не може покарати Сбербанк з точки зору економічних порушень. Однак, це може бути рішення РНБО ухвалене через те, що Сбербанк підтримує тероризм в Україні.

Попри те, в самому НБУ заявили, що готові вдатися до санкції за умови підтвердження інформації про готовність Сбербанку обслуговувати власників так званих паспортів, виданих терористами «ДНР» та «ЛНР».

Нагадаємо, «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» вимагає від Президента України невідкладно скликати засідання Ради національної безпеки та оборони, на якому має бути ухвалено рішення про запровадження секторальних санкцій у банківській сфері.

Як відомо, відповідно до статті 5 закону «Про санкції», рішення щодо застосування санкцій щодо окремих юридичних осіб приймаються РНБО та вводяться в дію указом Президента України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧОМУ ЗАСТУПНИЦЯ ГОНТАРЕВОЇ ЗАХИЩАЄ РОСІЙСЬКІ БАНКИ. ДУМКА

Минулого тижня «Сбербанк» приступив до обслуговування в своїх відділеннях клієнтів, які надають паспорти так званих ДНР-ЛНР.

Це викиликало хвилю обурень в Україні. Так, 13 березня представники партії «Національний корпус» влаштували акцію, під час якої замурували відділення «Сбербанку России» на Золотих воротах у Києві. А у Луцьку в банк, який визнає паспорти самопроголошених «ДНР» та «ЛНР», активісти прийшли з паспортами на імена персонажів мультсеріалу «Сімпсони». Активісти стверджували, що виступають проти російського бізнесу на території України та скандували гасло «геть російський бізнес».

Нагадаємо, у лютому президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання документів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які постійно проживають на окупованих російськими бойовиками територіях Луганської і Донецької областей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Думка Показати IP 14 Березня 2017 08:50
Да пох на той Сбербанк, це нікому не цікаво.
Всезнайко Показати IP 14 Березня 2017 10:19
Яке діло Сабакову до банківської системи?
Просто Лучанин Показати IP 14 Березня 2017 11:16
Руьати треба при корені всі відносини з рф + візовий режим з ними.
Не так все просто до Просто Лучанин Показати IP 14 Березня 2017 14:00
Переріж газову трубу в себе в лома спочатку! Зроби перший крок! В цій ситуації що є, треба просто не погіршувати своє становище, оскільки ми від цього не виграємо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus