USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

УКРОП вимагає скликати РНБО, щоб заборонити російським банкам працювати в Україні

8 Березня 2017 17:43
«Українське об’єднання патріотів – УКРОП» вимагає від Президента України невідкладно скликати засідання Ради національної безпеки та оборони, на якому має бути ухвалено рішення про запровадження секторальних санкцій у банківській сфері. Про це йдеться в заяві УКРОПу, оприлюдненій на офіційному сайті політсили у зв’язку з намірами російського «Сбербанку» обслуговувати у своїх відділеннях клієнтів з паспортами так званих ЛНР та ДНР.

«Українське об’єднання патріотів – УКРОП» вимагає від Президента України невідкладно скликати Раду національної безпеки та оборони України для того, щоб негайно запровадити секторальні санкції проти Росії у банківській сфері, включивши до санкційного списку «Сбербанк» та інші російські фінустанови, істотна участь у капіталі яких належить Російській Федерації», – йдеться в тексті.

Представники УКРОПу вимагають присутності на засіданні голови НБУ Валерії Гонтаревої, зі згоди якої російські банки вільно почуваються в Україні та приносять кошти своїм керівникам, котрі вкладають їх у війну з українцями.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧОМУ ЗАСТУПНИЦЯ ГОНТАРЕВОЇ ЗАХИЩАЄ РОСІЙСЬКІ БАНКИ. ДУМКА

У заяві також наголошується, що від самого початку російської агресії щодо нашої держави «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» виступало за повну заборону діяльності на території України російських компаній, зокрема банків. Однак влада не дослухалася до цих вимог. Заяви «Сбербанку» в партії назвали яскравим прикладом співпраці російської установи з терористами, які орудують на сході України і вбивають наших захисників.

«Україна, перебуваючи в стані війни, не повинна залежати від фінустанов держави-агресора. Скільки ще наших захисників має загинути, щоб українська влада поступилася своїми інтересами і сказала «Ні!» російським банкам? Час розпочати деокупацію вітчизняної економіки!» – сказано в тексті документа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
45 Показати IP 8 Березня 2017 18:34
наступним кроком буде заклик до закриття МТС і Київстару зі 100% рос.капіталом? А може, хтось з УКРОПУ просто купив би їх собі? ( я - за).
Просто Показати IP 9 Березня 2017 10:40
Видно добре Сбербанк став на ногі, а це Пєтруші не вигідно, бо в нього ж націоналізований Прівєт.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus