USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Російський Газпром бачить перспективу співпраці з Україною

5 Жовтня 2017 07:00
Російський Газпром побачив перспективи розвитку відносин з Україною. Про це повідомив заступник начальника департаменту експорту газу в країни Північної і Південно-Західної Європи компанії Газпром експорт Михайло Мальгін, передає ТАСС.

"Діалог іде, він можливий, можливі рішення, тут є певний потенціал позитивного розвитку. Ми сподіваємося, що в найближчому майбутньому все-таки ситуація буде більш позитивною і оптимістичною", - сказав він.

Нагадаємо, віце-президент Європейської комісії з енергетичного союзу Марош Шефчович під час Ялтинської європейської стратегії вже заявляв, що продовження транзиту газу через газотранспортну систему України після 2020 року є пріоритетом для Європейського Союзу.

Зазначимо, що чинний контракт Нафтогазу і Газпрому передбачає обов'язковий транзит російського газу через територію України до кінця 2019 року.

В кінці травня глава правління Газпрому Олексій Міллер заявив, що після січня 2020 року транзит газу через Україну буде знижений до 15 млрд куб. м. газу на рік.

У червні 2016 року Газпром запросив представників Нафтогазу України в Москву для обговорення питання транзиту газу в Європу після 2019 року.

Міністр енергетики РФ Олександр Новак також заявляв, що Росія готова зберегти частину транзиту газу через Україну, якщо це буде вигідніше, ніж постачати газ за новими газопроводами: Турецькому потоку і Північного потоку-2.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 5 Жовтня 2017 07:57
Перспективу впарювати по завищеній в тричі ціні...
Я Показати IP 5 Жовтня 2017 08:01
Глянь як заговорили По ТБ говорять що ворог Україна і Європа А самі не знають кому продати Хоча, знаючи наших, погодяться бо кишені треба наповнювати (

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus