USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Російський олігарх про плани РФ конфіскувати закордонні активи: Це відкине нас у 1917 рік

11 Березня 2022 00:34
Очільник російського «Норнікеля» Володимир Потанін заявив, що до питання конфіскації підприємств тих фірм, які оголосили про вихід із російського ринку, треба підходити дуже обережно.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ТГ-канал Норнікеля.

«Це (конфіскація закордонних активів, – ред.) відкине нас на сто років назад, у 1917 рік, і наслідки такого кроку – глобальну недовіру до Росії з боку інвесторів – ми відчуватимемо багато десятиліть», – заявив Потанін.

Також він висловив припущення, що у багатьох компаній «рішення про призупинення діяльності в Росії носить дещо емоційний характер». Тому, як припускає Потанін, вони ще можуть повернутися. Проте конфіскація унеможливить це.

Читати ще: Які санкції держави та компанії запровадили проти Росії через війну в Україні. Інфографіка

Потанін пропонує замість конфіскації інші варіанти: «націоналізацію – викуп підприємств у власника та подальше їхнє обернення у державну власність» або «зовнішнє управління на таких підприємствах».

Після початку війни Росії проти України десятки великих світових компаній та брендів із різних сфер та країн оголосили про припинення своєї роботи в РФ.

Партія влади «Єдина Росія» робила з цього приводу суперечливі заяви, зокрема, пропонувала націоналізувати активи таких компаній, оскільки, на їхню думку, відхід із ринку можна розцінити як навмисне банкрутство.

Компанія Потаніна «Норнікель» є найбільшим світовим виробником паладію та високосортного нікелю з частками на ринку 40% та 20% відповідно, а також значним виробником міді та платини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus