USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Яку марку горілки на Волині фальсифікували

24 Червня 2014 09:33
Зображення торгівельної марки, виконані на етикетках горілки «Нове Полісся», рецептура і технологічна інструкція на виробництво горілки під такою назвою для погодження до Міністерства аграрної політики України не надходили. Та попри законодавчі порушення, вилучену горілку, згідно з рішенням суду, планують повернути виробнику для реалізації.

Одне із підприємств регіону здійснювало оптову торгівлю «паленими» алкогольними напоями. За фактом збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв такі незаконні дії кваліфікували за ч.1 ст. 204 КК України, повідомили у прес-службі ГУ Міндоходів в області.

Зокрема, справу по фальсифікату внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а досудове розслідування здійснює слідче управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Волинській област.

Під час розслідування встановили, що незаконно виготовлені алкогольні напої марковані підробленими марками акцизного податку, що підтверджується відповідними висновками експертів.

Під час обшуку залучили спеціалістів підрозділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ Міндоходів в області, які констатували, що зображення торгівельної марки, виконані на етикетках горілки «Нове Полісся» не зареєстровані у встановленому законом порядку як знак для товарів і послуг.

Крім того встановили, що рецептура і технологічна інструкція на виробництво горілки під такою назвою для погодження до Міністерства аграрної політики України не надходили.

19.06.2014 ухвалою слідчого судді Луцького міськрайонного суду за результатами розгляду скарги представника підприємства прийнято рішення про повернення вилученої алкогольної продукції. В задоволенні клопотання слідчого про накладення арешту на вилучену алкогольну продукцію слідчим суддею відмовлено.

Повернення продукції унеможливить виконання завдання кримінального провадження у відповідності до ст. 2 КПК України в частині забезпечення повного та неупередженого розслідування.

Водночас повернення фальсифікованої алкогольної продукції «Нове Полісся» призведе до подальшого її поширення в роздрібній торговельній мережі, та може призвести до отруєння людей чи інших тяжких наслідків, а також до втрат Державного бюджету у вигляді недоотриманого акцизного податку.

Згідно з наявною інформацією прокуратурою області готується подача апеляції на такі рішення слідчого судді.

До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що пенсіонер з Волині облаштував собі «бізнес під градусом». Однак правоохоронці викрили «точку», а чоловіка зобов'язали сплатити 25 тисяч гривень штрафу
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 24 Червня 2014 10:09
Судью на палю ! Горілку на переробку! Сінішина під суд!
Волинянин Показати IP 25 Червня 2014 11:40
ТОВ Міжрегіональні Ресурси, в яких було вилучено майже 100тис бутилок, лише одного виду, незаконної горілки протягом 10 років по Волині продають ПАЛЬОНКУ, це все кришувалося органами УМВС. Якщо до них заїхати зненацька, без попередженнята, та перевірити всю продукцію там її буде на 10-ки мільонів. Це банда яка вже давним-давно травить людей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus