USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чи розслідують справу щодо фальсифікату волинської горілки

4 Вересня 2014 18:30
Працівники Луцького спиртогорілчаного комбінату вважають, що справу щодо фальсифікату волинської горілки затягують. Стосується це факту, коли у червні 2014 року на Волині вилучили майже 100 тисяч пляшок горілки. Чотири місяці тому слідчі взялися за розслідування, але до суду справа досі не дійшла.

Нагадаємо, що 24 червня Інформаційне агентство Волинські Новини опублікувало, що одне із підприємств регіону здійснювало оптову торгівлю «паленими» алкогольними напоями. За фактом збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, такі дії кваліфікували за частиною 1 статті 204 КК України.

Тоді встановили, що рецептура і технологічна інструкція на виробництво горілки під назвою «Нове Полісся» не надходили для погодження до Міністерства аграрної політики України.

Щодо цього факту у волинській прокуратурі повідомили, що зараз справа знаходиться у Міндоходах, а вони лише здійснюють процесуальне керівництво. Тобто, паралельно слідчі можуть давати вказівки, чи скеровувати товар для здійснення тієї чи іншої експертизи. Але говорити про пришвидшення розслідування - в жодному разі.

«Дійсно, слідство ще досі триває. Це великі обсяги роботи. Тому поки тривають слідчі дії, жодної інформації не можу розголошувати», - прокоментувала для ІА Волинські Новини керівник прес-служби ГУ Міндоходів в області Олена Нікотіна.

Все ж, чи законом України є встановлені строки досудового розслідування і коли планують його завершити – у Міндоходах сказали, що термінів немає, а на слідчих вони не можуть тиснути.

З цього приводу є думки, мовляв, справу навмисне затягують. Так, у редакцію Волинських Новин потрапив анонімний лист. Автор підписується працівником Луцького спиртогорілчаного заводу. У ньому йдеться, що прокурора тисне на слідчих, мовляв має з’вязки з підприємцем, який виготовляє горілку: «Заступник директора ТД «Міжрегіональні ресурси» (ред. «Міжрегіональні ресурси» випускають горілку «Нове Полісся») Ігор Грисюк розпочав здійснювати «наведення порядку» на ринку алкоголю, залучаючи свої особисті зв’язки для закриття кримінального провадження по справі і пошуку вже винних на стороні. Відразу почали «вспливати» персони, про яких пересічні громадяни почали потроху забувати: екс-прокурор Волині Андрій Парака та перший заступник Генеральнго прокурора України Герасимюк М.В. Вони безпосередньо почали впливати на хід слідства та здійснювати контроль за «чесним» розслідуванням даної справи. Адже мало кому відомий факт, але пан Парака А.А., який був прокурором Волинської області на Волині за часів Януковича, знаходиться в родинних зв’язках з нині діючим першим заступником Генеральнго прокурора України Герасимюком М.В.»


Редакція ІА Волинські Новини й надалі стежитиме за темою.

Зауважимо, що в матеріалі «Розбірки волинських горілчаних мільйонерів. Розслідування» теж фігурує торгова марка «Нове Полісся».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
віктор Показати IP 4 Вересня 2014 19:59
дивлюсь на прокурорські витрибеньки і складається враження шо всіх кришує ярема...а далі...
Микола до віктор Показати IP 4 Вересня 2014 22:34
І не дивно, що лист анонімний, адже за розповсюдження таких фактів можуть і по голові надавати...
Ольга Показати IP 4 Вересня 2014 22:46
Зазвичай, усі грошові справи блокує і кришує прокуратура... риба гниє з голови. А тепер дуже цікаво стежити за подальшим розвитком подій: чи буде вилучений фальсифікат і утілізований згідно чинного законодавства чи, як у фільмі "Операція И" створять іллюзію за допомогою доблесних прокурорів. Шкода, що ідея Майдану, завдяки таким запроданцями, не діє в кулуарах і як і раніше при Януковичу, ці люди, завдяки кумовству і хабарництву, плюють на всі закони. Недарма кажуть: "Навіть віслюк, але нагружений золотом - відчинить браму будь-якої фортеці". Радує одне, що суспільство вже не таке наївне і довірливе, і за сценарієм цієї одіозної оборудки зможуть стежити в просторах інету, і при потребі, висловлювати своє категоричне НІ таким продажним прокурорам і нечистим на руку горе-бізнесменам. У всякому разі особисто я, як волонтер проти корупції, уважно стежитиму і надіюсь, що й решті лучан буде небайдужа доля сурогату, яким їх намагалися труїти.
Лучанин Показати IP 4 Вересня 2014 23:17
Ахаха, це було б смішно, якби не було так сумно: горіляку, а по-простому пальонку, вже напевно давно віддали хазяїну і він далі травить нею народ. Мдя, прокуратура це гідра з багатьма головами, за гроші скаче під любу дудку. Однозначно після таких афер не хочеться підтримувати вітчизняне, хоча, надіюсь серед виробників є й винятки.
АС Показати IP 5 Вересня 2014 09:40
На мою думку, про все говорить зовнішній вигляд даної продукції... Пляшка, етикетка, ковпачок створюють дешевий образ горілки "Нове Полісся", що є типовим для фальсифікату: мінімум витрат, максимум вигід. Нове.., яке ж воно нове. Такою продукцією не може пишатись Волинська область!
Віктор Показати IP 5 Вересня 2014 09:55
Ось вам і сьогодення нашої Волині !! Поки наша молодь гине на Сході, спритні ділки на пару зі злодіями в погонах заробляють собі безбідне майбутнє. Податкова міліція більше ТРЬОХ місяців розслідує кримінальну справу, прокуратура замість того, щоб пришвидшити процес передачі справи в суд - думає як "спустити справу на гальмах" !! Якби подібна ситуація була з простим приватним підприємцем, вже думав би як продати своє житло, щоб "відмазатись" від прокурорських, щоб не посадили !! Але маючи таких "покровителів" в генеральских погонах взагалі можна забути про будь-яку обєктивність розслідування і ні за що не переживати. Уроди !!!
Підприємець Показати IP 5 Вересня 2014 09:56
Дуже неприємно що в нашій країні нічого не змінилось,За якихось пару копійок від Єлової Н.Ф. і її колеги Сухомлин Л. наші так звані чесні журналісти можуть виливати бруд на кого хочуть-аби платили. Справжні працівники Луцького СГК знають -як за часів Яноуковича на їхньому заводі робилася лівак.І хто очолював на той час департамент по контролю за обігом спирту.А про анонімні листи від вельмишановної Сухомлин Л.можна почитати на http://www.volynpost.com/articles/432-komu-distanetsia-brend-poliska-gorilka,В пані Сухомлин і її партнеру по бізнесу Єлова Н.напевне досих пір руки трусяться від передозування алкоголяі тому лист надрукувала.Віддайте гроші вкрадені в Західінкомбанка і живіть спокійно.
Ковельчанин Показати IP 5 Вересня 2014 10:05
Оце новина.Горілку "Нове полісся" продаю в себе в магазині вже 5 місяців-і жодних нарікань.Неодноразово марку перевіряли працівники департаменту по контролю за обігом підакцизних товарі -і жодних питань.А хтось підкаже- по яких ознаках визначили що горілка фальсифікат? я читав статтю на волиньпості-досить цікаво.тобто в нас одна людина визначила що горілка фальсифікат.ПРОФЕСІОНАЛ.
ЧИТАЧ Показати IP 5 Вересня 2014 11:23
Класна стаття на волиньпості.Цікаво скільки Сухомлин разом з своїм бізнес партнером Єловою заплатила за те щоб горілку визнали фальсифікатом.І чому цей факт не висвічують Волинські журналісти.Можливо також Сухомлинша їм платить?запрацював Лсгк-але невиключаю що Єлова і Бізнес леді Сухомлин знов заплатять і луцьку горілку також визнають фальсифікатом.А контролюючі органи, які виявили козачків на складах треба гнати на пенсію-їм там пора вже давно бути.
123 до ЧИТАЧ Показати IP 5 Вересня 2014 12:19
Єлова Сінішин Сухомлинша вони усі вкрали бренд у Луцького спиртогорілчагого комбінату!
Лучанин Показати IP 5 Вересня 2014 15:27
Журналістам варто перевірити всі факти, що викладені в листі і зробити обєктивне розслідування. Є факти родинних звязків "злочинного" прокурора Параки з заступником генерального - так гнати обох паршивою мітлою з України. Нехай подорожують разом з своїм шефом Пшонкою... Є факт знаходження контрафактної горілки "Козачок" на складі будь-якої фірми - горе-бізнесменів таких до суду, а посадовців, що свідомо "скрили" цей факт звільняти без будь-якої пенсії та можливості займати будь-яку посаду до кінця життя. Слід було б вже й губернатору по-троху впливати на процеси в області: Луцький СГЗ стоїть, в бюджет жодної копійчини, прокурори за гроші "кришують" бізнес, податківці закривають очі на злочини... може досить лише спостерігати ?? ДУЖЕ ЦІКАВО чим закінчиться цей процес ????????
ЧИТАЧУ Показати IP 5 Вересня 2014 18:52
В Луцького СГК з 2009 р. взагалі немає жодної торгової марки.Іх ще тоді приватизувала група КОНТИНІУМ. І бюджет крім акциза нічого не отримував-та впринципі бюджет ніколи не отримував з заводу нічого.Отримували посадові особи -які його очолювали.Іванов,Єлова,Ханзарук-всі злодії.
123 до ЧИТАЧУ Показати IP 6 Вересня 2014 08:39
Для роздумів! Ханзерук Іванов Єлова в 2009 році вже не працювали!
123 від ЧИТАЧА Показати IP 8 Вересня 2014 15:09
А хто був директором в 2009 р. ?
Ігор Показати IP 23 Грудня 2022 09:45
Хто такий Синишин? Він аморальна людина і думає що буде без накарений за свої безпідставні дії!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus