USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Розчулили до сліз: волинські студенти декламували в тролейбусі Лесю Українку

16 Лютого 2021 08:00
Волинські студенти у громадському транспорті декламували вірші та співанки Лесі Українки. Дійство для пасажирів організували студенти Волинського коледжу культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського з нагоди 150-ї річниці від дня народження відомої поетеси.

Чи сподобалося пасажирам діставатися на роботу під Лесю Українку – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Організатор дійства Ніна Бочарова каже: вирішили влаштувати таку акцію, аби лучани та гості міста почули і відчули поезію відомої поетеси.

«Не кожен буде переглядати в інтернеті, а коли ти у тролейбусі, люди відчувають і чують ту поезію й розуміють, що Леся Українка жила Україною. От і виникла така ідея, – розповідає заступниця директора по роботі з дітьми Луцької централізованої бібліотечної системи. – Поетеса казала: «Ні, я жива, я буду вічно жити!» І саме в сьогоднішній поезії вона повинна проживати ще і ще».

Читати ще: Волинь готується до відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки

Аби втілити задум у реальність, Ніні Бочаровій потрібні були актори. Тому вона звернулася до керівництва коледжу культури і мистецтв. Викладачі її творчу ініціативу радо підтримали. Адже, окрім того, що студенти популяризуватимуть творчість Лесі Українки, вони ще й краще засвоять вивчений матеріал на практиці. Тому гуртом вирішили створили сценарій для дійства.
Назар Балабаш навчається на другому курсі. Хлопець зізнається: у такому заході бере участь уперше.

«Я як волинянин хочу прославляти творчість волинської поетеси Лесі Українки. Вважаю, що кожен українець, а тим паче волинянин, повинен бути знайомий із нею, це – як закон», – ділиться студент.

Лучани на таку виставу реагували по-різному. Хтось підтримував юних артистів усмішкою, хтось голосно плескав у долоні, а когось співанки від студентів розчулили до сліз.

«Частіше такі заходи робіть, щоб ми були щирими українцям і вболівали за свою Україну, – зауважив водій тролейбуса, який аж просльозився від студентської акції. – В мене мама була націоналісткою, 25 років просиділа за Україну з татом».

«Якось так казково, неймовірно, так непередбачувано, – поділився один із пасажирів тролейбуса. – Зима навколо, а вони про весну. Цікаво дуже, приємно, підбадьорило настрій».

На одному виїзді артисти зупинятися не збираються. У міському транспорті творчу молодь можна буде зустріти напередодні та й у сам день народження видатної українки, тобто 24 та 25 лютого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ja Показати IP 16 Лютого 2021 10:12
дуже " ВЧАСНО" під час карантину, коли дозволено проїзд лише на сидячих місцях. це хтось на роботу не встиг, бо водій " лишніх" не повинен брати захід потрібний . але не в транспорті
Про до ja Показати IP 16 Лютого 2021 21:06
100%

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus