USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Розкрили грандіозні втрати серед вагнерівців на війні в Україні

16 Лютого 2023 13:01
Із близько 40 тисяч «вагнерівців», перекинутих на війну в Україну за весь період повномасштабного вторгнення, вже понад 35 тисяч осіб ліквідовано.

Таку інформацію підтвердив командир роти ударних БПЛА 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко («Ахіллес») в ефірі телемарафону. Поповнити ці втрати Пригожину не вдасться, передає УНІАН.

«Що стосується початку повномасштабної війни, то це орієнтовно до 40 тисяч за весь період часу – коштом ув’язнених. Зараз їхня чисельність сягає від 4 до 6 тисяч людей. Кількість втрат говорить сама за себе: ПВК «Вагнер» втратив вже понад 35 тисяч особового складу, і ці втрати поповнити неможливо», – сказав Федоренко.

За його словами, боєздатні частини ЗС РФ, які мали підготовлений сержантський та офіцерський склад, закінчилися ще у 2022 році.

«Зараз ці втрати противник поповнює шляхом мобілізованих, які проходять бойове злагодження або на тимчасово окупованій території України, або у Білорусі. Ці військовослужбовці здатні штурмувати українські позиції, але якість цих військовослужбовців надзвичайно низька, що грає на руку ЗСУ», – зауважив боєць.

Читати ще: У Росії виявили таємне поховання «вагнерівців». З України їх вивозять далекобійники

Федоренко пояснив, що офіційні дані Генштабу ЗСУ щодо втрат Росії насправді приблизні.

«Якщо ви подивитеся на статистику втрат противника, то він щодня втрачає близько тисячі у живій силі. І це тільки офіційно підтверджені, яких можна порахувати. А скільки тих, хто загинув, але їх не можна порахувати».

З початку повномасштабного вторгнення РФ українські захисники ліквідували вже 140 460 окупантів; ще +690 тіл мертвих загарбників – протягом минулої доби.

На думку військового оглядача Олександра Коваленка, є дві причини таких втрат окупантів. Зокрема, йдеться про втрати серед частково мобілізованих окупантів, якими доукомплектовують розбиті підрозділи кадрових військовослужбовців. Іншою причиною втрат живої сили противника є дефіцит техніки.

«Вагнерівці» в Україні – Пригожин вербує зеків

У пошуках гарматного м’яса для майбутніх штурмів на Донбасі Пригожин почав вербувати в’язнів на війну в Україну взамін на гарантії їхнього звільнення з в’язниць, якщо ті виживуть у боях.

Відомі вже десятки випадків загибелі на фронті затятих злочинців і серійних вбивць.

Вже станом на листопад значною частиною в лавах «вагнерівців» були не найманці з бойовим досвідом, а саме зеки.

Пригожин покладається на сили ув’язнених під час безглуздих штурмів українських позицій, відправляючи їх з голими руками без підтримки артилерії. Такі дії «кухаря Путіна» вилилися в жахливі кадри усіяного трупами росіян поля десь на Бахмутському напрямку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 16 Лютого 2023 13:24
«Першими ламались ті, хто вірив, що скоро все закінчиться. Після них — ті, хто не вірив в те, що це колись закінчиться...."
Анонім Показати IP 16 Лютого 2023 13:48
ми допомогли кацапам скинути зайвий баласт у вигляді зеків - людей, які не звикли працювати, а лише красти, грабувати і вбивати, це для їх економіки тільки плюс, їх не треба тепер утримувати. А на їх смерті ніхто й уваги не зверне серед населення росії. Жахливим є те, що утилізовуючи цю нечисть, яка сунула сюди, багато загинуло наших кращих українців. Ось така біда.
Анонім до Анонім Показати IP 16 Лютого 2023 15:44
А ми могли б і своїх зеків утилізувати, щоб не утримувати їх, а зробити з них такий собі "антивагнер" і відправити воювати проти вагнерівців.
Клава Показати IP 17 Лютого 2023 05:34
покажіть усьому свту ті "жахливі кадри".. усіяне вбивцями поле..- дехто з какцапів замислиться..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus