USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Розмінування територій триватиме роки. У ДСНС Волині збільшили кількість саперів

26 Липня 2022 17:40
Волинські піротехніки їздять у відрядження в інші області, аби допомагати з розмінуванням територій. Разом з тим, рятувальники наголошують: у випадку, якщо знайшли якийсь підозрілий предмет на Волині, краще повідомити на «101».

Про це у інтерв’ю ТРК «Аверс» розповів начальник ГУ ДСНС у Волинській області Володимир Грушовінчук.

Він наголошує: в Україні триває війна, і небезпека може бути повсюди.

«Коли йдуть бойові дії, працюють ДРГ, які можуть заміновувати території. Можуть бути заміновані дитячі іграшки, побутові предмети. Якщо сумніваєтеся – краще зателефонуйте на «101», щоб спеціалісти змогли вчасно знешкодити вибухонебезпечний предмет. У кожному районі є визначені місця, де безпечно знешкоджують вибухівку», – пояснив він.

Читати ще: Волинські сапери навчали дітей розрізняти вибухонебезпечні предмети

Сьогодні питання мінної безпеки в країні надзвичайно важливе. Особливо треба бути пильними на звільнених територіях. Волинські рятувальники вже не вперше їздять у відрядження в інші області, аби допомогти з розмінуванням. Щоб цю проблему розв'язувати якнайшвидше, в регіонах збільшують кількість саперів-працівників ДСНС.

Читати ще: За 2 місяці – 1 600 вибухонебезпечних предметів: як волинські сапери розміновують Чернігівщину

«Уряд зараз вирішив збільшити кількість піротехніків, щоб можна було оперативно знешкоджувати вибухонебезпечні предмети. На звільнених територіях значна кількість замінувань, і це на роки. Наш підрозділ збільшив чисельність на п'ять осіб, щоб мати змогу надавати допомогу і сусіднім областям. Уже 40 днів п'ятеро людей працюють в Чернігівській області. Роботи дуже багато. У подальшому, думаю, уряд акцентує на цьому увагу. Бо всі ці окуповані території треба буде розміновувати. Скільки треба часу на розмінування цих територій, точно ніхто не скаже. 10 років, які називали, – це умовно. Сподіваюся, що це забере менше часу, адже збільшується кількість співробітників, їх навчають», – зазначає Грушовінчук.

Читати ще: Волинські сапери продовжують розміновувати Чернігівщину

Волинські сапери уже працювали в Київській області, нині – у Чернігівській. Цілком імовірно, додає він, що залучатимуть працівників і в інших областях, де вони будуть потрібні.

Читати ще: Пес Патрон, розтяжки та снаряди: волинські піротехніки 55 днів розміновували Чернігівщину. Фото

До слова, щомісяця волинські піротехніки знешкоджують боєприпаси часів Другої світової війни, виявлені в області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus