USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Розмінування України триватиме сотні років, – ЗМІ

3 Листопада 2023 08:55
Для розмінування українських територій від вибухонебезпечних предметів із використанням звичайних методів і ресурсів знадобиться 757 років.

Про це пише видання TIME з посиланням на оцінку експертів.

Зазначається, що за час повномасштабного вторгнення Росії Україна стала найбільш замінованою країною у світі, випередивши Афганістан та Сирію.

«Третина української території всіяна мільйонами нерозірваних мін і касетних бомб, а також дротами, мінами-пастками та осколками снарядів», – вказується у статті.

Величезні мінні поля не тільки загальмували військовий контрнаступ України, а й поставили під загрозу життя шести мільйонів мирних жителів і зробили непридатними частину найцінніших сільськогосподарських угідь країни, що вплинуло і на економіку України, і на світове постачання продовольства.

Видання TIME вказує, що відповідно до даних міністерства економіки України, щонайменше 264 мирних жителя в Україні загинули від мін, а понад 830 були покалічені або поранені.

«Офіційні особи кажуть, що кількість жертв внаслідок детонації наземних мін може сягнути 9000 до 2030 року, якщо проблему не буде ефективно вирішено», – підкреслюється у матеріалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 3 Листопада 2023 11:00
Може сотні тисяч, чи мільйони?
АаааааЦЬ до Анонім Показати IP 3 Листопада 2023 14:30
Хочеться красти сотні років і дерибанити стільки ж. Ой як хочеться ...
Клава.. Показати IP 4 Листопада 2023 03:41
мала б ООН долучатись до контролю за знищенням рф застарілих боєприпасів.. але все це - витрати, дешевше супостату утилізувати той хлам від часів ВВВ утилізувати в Україні..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus