USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Розповіли, чи будуть в Україні вакцинувати від COVID дітей

30 Червня 2021 15:40
Наразі зробити щеплення від коронавірусу можуть лише українці, які старші 18 років. Вакцинація в країні відбувається за затвердженою дорожною картою.

Про це в ефіріСніданку з 1+1 розповів генеральний директор Центру громадського здоров’я Роман Родина.

«Спочатку вакцинувалися люди, які мають критичний ризик захворіти. Зараз четвертий етап – це люди «60-52» і люди «18-59» з хронічними захворюваннями. На п’ятому етапі будуть вакцинуватися люди 18+. Поки що дорожною картою щеплення молодших не передбачається», – наголосив він.

Слід зауважити, що Всесвітня організація охорони здоров’я вперше від початку пандемії COVID-19 заявила, що дітей і підлітків можна вакцинувати від коронавірусу. Утім, словами Родини, в Україні поки це не передбачено, адже треба виконати прописані п’ять етапів.

«В процесі дорожня карат переглядається. Ми не виключаємо, що це станеться найближчим часом і буде розширено коло людей, які підлягають вакцинації», – каже Роман Родина.

Він наголосив, що наразі країни працюють над тим, як бути з дітьми і підлітками, яких не вакцинують. Адже зараз деякі країни світу пускають до себе лише тих, хто отримав дві дози щеплення. Це стосується і малолітніх. «Будуть двосторонні угоди. Всі ці подробиці там прописуються», – розповів генеральний директор Центру громадського здоров’я Роман Родина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus