USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Розповіли, де в Луцьку гуртуватися активній молоді

1 Серпня 2019 08:00
Лекторії, акустичні виступи, тренінги, концерти, спортивні заходи, конференції та просто зустрічі однодумців постійно відбуватимуться в Луцькому молодіжному центрі, що біля міського іподрому в центральному парку імені Лесі Українки.

Цього разу активна молодь із Луцька зібралася на презентацію та обговорення діяльності Українського волонтерського сервісу (Ukraine Volunteer Service).

Як розповіла проєктна менеджерка Української волонтерської служби Маргарита Пасько, зараз запускається проєкт «UVS-cпільноти».

«Ми розвиваємо волонтерство в містах багатьох регіонів України. Передумова – проєкт «Агенти волонтерства», який відбувався протягом дев’яти місяців, – 50 осіб із усієї України навчалися волонтерства, волонтерському менеджменту загалом», – сказала Маргарита.
Вона зазначила, що до Луцька разом із колегами приїхала в рамках «Туру змінотворців»: «Мета нашого візиту – познайомитися з луцькою спільнотою. Так, Марія Лучук (кураторка волонтерської спільноти в Луцьку, – ВН), яка брала участь у проєкті «Агенти волонтерства», заснувала в Луцьку команду, яка проводить волонтерські акції, знає місто, його потреби, допомагає волонтерити іншим. До приклади, два тижні в тому в Луцьку проходила триденна Школа волонтерства».
Маргарита Пасько додала, що завдяки туру можна не тільки дослідити нові міста та регіони, а й дізнатися про те, чи є на місці люди, готові взяти на себе відповідальність за своє місто.

«А сьогодні ми в неформальній обстановці розповідаємо про те, що таке UVS, де знаходити можливості, що таке волонтерство і для чого це», – зауважила Маргарита Пасько.
Своєю чергою, кураторка Луцького молодіжного центру Ірина Політуха розказала, що проєкт передбачає дві фокусні теми: волонтерство і професійний менеджмент волонтерства.

«Свого часу ми зробили запит в Український волонтерський сервіс на створення осередку в Луцьку на базі міського молодіжного центру. Ця ініціатива йшла від департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради, який і надав приміщення для створення такого центру. Це один із майданчиків співпраці й кооперації з громадськими організаціями, активістами, молоддю міста, платформа, де зустрічаються молодь і влада», – зауважила Ірина Політуха.
Вона додала, що луцький осередок Українського волонтерського центру і міський молодіжний центр тісно співпрацюють і, до прикладу, разом організовують різноманітні заходи для молоді.

«До нас постійно підтягуються нові люди. Загалом одна з наших цілей – щоб якомога більша кількість людей дізнавалися про такого роду можливості», – сказала Ірина Політуха.

Вона поділилася, що на базі Луцького молодіжного центру постійно відбуваються різні активності, зустрічі, спортивні заходи тощо.
«За підтримки Міністерства молоді та спорту цей літній сезон ми розпочали зі Всеукраїнського волонтерського табору «Будуймо Україну разом» – 60 волонтерів із різних міст України перебували тут два тижні, ремонтували, прибирали приміщення молодіжного центру, облаштовували територію довкола, – розказала Ірина Політуха. – Очікуємо, що до нас долучатиметься молодь, адже доцільно, щоби ми разом творили цей простір таким, яким він був би комфортним і цікавим для тих, хто тут проводитиме свій час».

Заплановано, що на території молодіжного центру в Луцьку одночасно можна буде проводити паралельні заходи та зустрічі, зокрема лекторії, акустичні виступи, концерти, конференції, тренінги тощо. Окрім того, на другому поверсі будинку в перспективі має бути соціальний хостел, де, до прикладу, зможуть безкоштовно поселятися лектори чи партнери.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus