USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Розповіли, коли підземелля під колегіумом єзуїтів у Луцьку відкриють для відвідувачів

22 Грудня 2021 14:44
Історичні підземелля під колегіумом єзуїтів у Луцьку планують відкрити із травня 2022 року.

Про це під час засідання чергової сесії Луцької міської ради 22 грудня розповіла начальниця управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Вікторія Гомонець.

З її слів, цільова програма «Впровадження транскордонного проєкту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам'яток історико-культурної спадщини Любліна і Луцька» передбачає реставрацію підземель під колегіумом єзуїтів у Луцьку.

Читати ще: У Луцьку відновлюють 400-літні підземелля монастиря єзуїтів

«Проект продовжили до кінця травня 2022 року. Ремонтно-реставраційні роботи вже завершені. Але зараз підрядники завершують роботи з постачання мультимедійного обладнання. На 2022 рік у програмі запланували закупівлю меблів і предметів інтер’єру. Проект триватиме до травня, відповідно відвідати підземелля можна буде після завершення проекту», - зазначила посадовиця.

Окрім цього вона додала, що у програмі передбачили кошти на заходи із промоції історичного об’єкта у 2022 році.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що у Луцьку під вежею Чорторийських та колегіумом єзуїтів археологи розкопали раніше невідомі підземелля, які з’єднають існуючі підземелля колегіуму з нововідкритими підземеллями вежі Чорторийських. Ремонтно-реставраційні роботи у Старому місті тривають у рамках проєкту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна» Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Відновлюють пам’ятки архітектури національного значення: вежі Чарторийських, оборонної стіни, частини келій монастиря єзуїтів тощо.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus