USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Розрекламований Порошенком експрес «Київ-Бориспіль» став головним скандалом столиці

6 Грудня 2018 18:06
Запуск Бориспільського експреса став одним з головних столичних скандалів зими. Голосно розрекламований поїзд, який відкривав особисто Порошенко, зламався в перший же день роботи, потім це сталося знову, а через тиждень рейси супер-електрички різко скоротили, пише «Страна».

Таким чином увійти в список міст, де люди їздять в аеропорти на комфортних і швидкісних приміських поїздах, української столиці не вдалося. А в мережі почали висміювати черговий «гіперлуп» – це слівце вже стало символом шапкозакидальних ініціатив влади, які обертаються черговим фіаско.

Апофеозом «зради» стало вчорашнє відео, на якому вагон Kyiv Boryspil Express вручну заштовхують в депо. Орієнтовно, відео було знято 4 грудня, після інциденту з поломкою 1 грудня – в перший день після запуску.

Поломка 4 грудня

Вдруге експрес заглох 4 грудня, біля станції Дарниця, де він робить одну зупинку дорогою від центрального залізничного вокзалу Києва до аеропорту «Бориспіль».

За словами очевидців, заглох поїзд відправленням о 15 годині. Люди спізнювалися в аеропорт.

На відео люди в залізничній формі і цивільному заштовхують поїзд в депо.
Користувачі в мережі цікавляться, чому поїзд штовхають вручну, а також шкодують залізничників, які стали заручниками непрофесійності керівництва.
А також цікавляться, чому міністр інфраструктури Володимир Омелян в камуфляжі не штовхається.


До речі, в цей же день «Укрзалізниця» скасувала низку рейсів Бориспільського експреса і змінила розклад. Інтервал руху експресів вночі збільшили до двох годин, в піковий час – майже до однієї години, в міжпіковий – понад однієї години. У перші дні руху поїздів основний інтервал становив близько 1 години, а в ранковий і вечірній час він скорочувався до 27-44 хвилин.

А в мережі з’явилися фото і відео «Лайфхак» від залізниці, коли новенький експрес, як причіпний вагон, рухається за рахунок електровоза.

Пасажири називають таке рішення – новими нанотехнологіями
Як відкривали швидкісний поїзд до Борисполя

30 листопада участь в запуску взяли президент Петро Порошенко, прем’єр Володимир Гройсман, міністр інфраструктури Володимир Омелян, і. о. голови правління «Укрзалізниці» Євген Кравцов. Всі вони проїхалися за маршрутом від вокзалу до станції «Бориспіль – аеропорт».

При цьому вранці 1 грудня, буквально за годину до поломки, в. о. голови правління «Укрзалізниці» Євген Кравцов на своїй сторінці в Facebook порадив пасажирам в цей сніжний день добиратися до аеропорту лише на експресі.
Після другої поломки 4 грудня користувачі залишили обурені коментарі на сторінці керівника "Укрзалізниці".
Перша поломка експреса

1 грудня, в перший же день запуску, після гучного відкриття, електричка не доїхала 5 км до аеропорту, зламавшись в дорозі. Експрес виїхав о 11:01 з вокзалу і повинен був прибути в аеропорт о 11:38, через 37 хв. Однак, через вимушену зупинку, поїзд прибув до Борисполя близько 13 годин. Його відбуксирував інший потяг. За словами машиніста, виникли проблеми з двигуном.
Під час вимушеної зупинки не працював туалет і було відключено опалювання. Щоб встигнути на рейси, деякі пасажири вискочили з поїзда і побігли заметами.

Після інциденту «Укрзалізниця» повідомила, що не буде компенсувати витрати пасажирів через затримку експреса, а один з пасажирів запізнився на рейс. У компанії відповіли, що компенсації за затримку не передбачені правилами, але пасажири можуть писати претензії керівництву компанії.

Як це робити іноземцям – незрозуміло. 1 грудня через поломки експреса на літак запізнився іноземний пасажир Деніел Беккер. Він повинен був летіти до Австралії через столицю Катару – Доху. Вилетіти він зміг тільки 2 грудня, за новий квиток заплатив 550 доларів.

Правда, саме цьому іноземцю ці гроші повернули – мабуть, щоб уникнути скандалу. Що ж до українців, які так і не добралися до свого літака – то про їхню долю нічого невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Степан (Крымчанин) Показати IP 6 Грудня 2018 18:11
Бачили очи, що обирали...Кожен нАрід вартий того правителя, якого має.
Хрен собачий до Степан (Крымчанин) Показати IP 6 Грудня 2018 19:45
Ти деб..л?. При чому поломка потягу до правителя?. Якщо кримський міст завалиться в море, будеш Путіна звинувачувати чи кримський нАрід, який йому продався?
А тому до Хрен собачий Показати IP 7 Грудня 2018 01:15
Мабуть хоча б тому що це була їх ідея зекономити на нових потягах та познімати з рейсів старі, перефарбувати їх та пустити сюди. Навіть капремонт не зробили, хоча по часу мали б.
Навуходоносор Показати IP 6 Грудня 2018 18:47
До Степана: Пане Степане, він не правитель, він призначений МВФ - ом голова ліквідаційної комісії. Так точніше.
Анатоль_ Показати IP 6 Грудня 2018 21:01
А от шоколад вiн робить вкусный. Особенно коли з чайом чи з какавою

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus