USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Розслідування пожежі на нафтобазі БРСМ завершили

24 Травня 2016 17:28
Керівнику нафтобази загрожує 10 років ув'язнення.

Слідчі Нацполіції завершили розслідування масштабної пожежі на нафтобазі під Києвом (Васильківський район), у результаті якої в червні 2015 року загинули люди. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП.

У рамках кримінального провадження оголосили про підозру керівнику нафтобази і ще трьом службовим особам з інших підприємств-орендарів, - інформує Кореспондент.

Зокрема, відкрите провадження за такими статтями Кримінального кодексу: "підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів" і "службова недбалість".

Також керівництву нафтобази інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених статтями: "порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки", "порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах", "порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд".

ЧИТАТИ ЩЕ: МВС КАЖЕ, ЩО БРСМ-НАФТА ВИГОТОВЛЯЛА ФАЛЬСИФІКОВАНІ НАФТОПРОДУКТИ

Окрім того, йдеться про ухилення від сплати податків, зборів, обов'язкових платежів, а також про умисне введення в обіг на ринку України (випуск на ринок України) небезпечної продукції.

У рамках кримінального провадження були допитані понад 200 осіб - працівники нафтобази, медичні працівники, пожежні і представники контролюючих інстанцій. Також були призначені і проведені більше 40 судових експертиз, серед яких - медичні, електро-, вибухо- і пожаротехнічні, з безпеки життєдіяльності тощо.

Після проведення інженерно-екологічної експертизи встановили розмір збитків, завданих навколишньому середовищу в результаті пожежі на нафтобазі. Ці збитки в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря та забруднення земельних ділянок становилять понад 56 мільйонів гривень.

Згідно з результатами розслідування повідомили про підозру директору підприємства, яке є власником нафтобази, і трьом службовим особам з інших підприємств-орендарів, працівники яких постраждали в результаті вибуху.

Зараз підозрювані знайомляться з матеріалами провадження. Після ознайомлення обвинувальний акт щодо зазначених осіб буде направлений до суду. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо про те, що пожежа на нафтобазі біля Василькова виникла увечері 8 червня 2015 року. Через пожежу загинули п'ятеро і постраждали 15 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus