USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Мільйон – за інформацію про замовників підриву нафтобази під Києвом

12 Червня 2015 21:27
Керівництво «БРСМ-Нафта» вважає, що пожежа на їхній нафтобазі у Васильківському районі виникла внаслідок теракту і обіцяє один мільйон гривень за інформацію про замовників і виконавців підриву нафтобази під Києвом. Про це повідомляє «Економічна правда».

Нагадаємо, що у вівторок вночі, 9-го червня, у Глевасі під Києвом почалася пожежа на території нафтобази ТОВ «Побутрембудматеріали». Спочатку вогонь охопив 8 резервуарів ємністю 900 кубічних метрів та декілька невеликих ємностей.

Пізно ввечері 10 червня вибухнуло ще 4-5 цистерн об'ємом 55-75 тонн.

У«БРСМ-Нафті» вважають, що пожежа на їхній нафтобазі у Васильківському районі виникла внаслідок теракту, а саме підриву.

Про це заявив директор департаменту стратегічного маркетингу мережі «БРСМ-Нафта» Олександр Мельничук під час прес-конференції в «Інтерфакс-Україна».

«Мережа автозаправних комплексів «БРСМ-Нафта» вважає головною версією підриву нафтобази в селі Крачки Васильківського району Київської області терористичний акт, здійснений диверсійною групою. Компанія ініціює проведення міжнародної незалежної експертизи із залученням компетентних експертів для визначення причин пожежі і вибухів на нафтобазі», – заявили в компанії.

«Основною версією трагедії, що сталася на нафтобазі, вважаємо умисну диверсію. Інцидент є черговим у ланцюжку терористичних атак на автозаправні комплекси нашої мережі з квітня 2014 року. Жоден з 7 інцидентів з виявленням вибухових речовин на території АЗК мережі «БРСМ-Нафта» правоохоронні органи не класифікували належним чином і не розслідували, а винних досі не знайшли і не притягнули до відповідальності, всупереч численним офіційним зверненням нашої компанії.

Своєю чергою, голова Ради директорів голландського інвестиційного фонду FreezOil, професор Роланд Піпер, який має намір інвестувати кошти в розвиток мережі «БРСМ-Нафта» в Україні, заявив про те, що його фонд і він особисто ініціюють проведення незалежної міжнародної експертизи для встановлення справжніх причин інциденту.

«Ми маємо намір найближчим часом звернутися до кращих міжнародних експертів, які мають досвід оцінки таких надзвичайних ситуацій, у тому числі нідерландських фахівців, які оцінювали катастрофу літака Boeingна сході України», – заявив інвестор.

Він також попросив керівництво правоохоронних органів України бути відповідальнішими і утриматися від будь-яких оцінок причин інциденту на нафтобазі, адже на об'єкт поки не потрапив жоден експерт, а також звернувся до керівництва країни.

«Звертаюся до керівництва країни, впершою чергою до Президента Петра Порошенка, за якого проголосувала майже вся Україна. Пане президенте, я прошу захистити іноземні інвестиції у вашій країні, адже держава повинна зробити все, щоб окремі чиновники не могли використовувати терористичні акти для проведення рейдерської атаки», – додав Роланд Піпер.

Нагадаємо, що МВС розглядає 4 ключових версії виникнення пожежі:

– порушення правил безпеки на вибухонебезпечному підприємстві при експлуатації обладнання для перекачування й змішування паливно-мастильних матеріалів, проведення зварювальних робіт чи поводження з вогнем;

– недотримання обслуговуючим персоналом технологічного процесу, невідповідність (вимогам) технічного стану устаткування нафтобази;

– умисний підпал із метою дискредитації групи компаній «БРСМ» і примус її власників до передачі активів компанії конкурентам;

– підпал із метою приховання розтрати керівництвом компанії «БРСМ» паливно-мастильних матеріалів і отримання страхової компенсації.

«У Державній архітектурно-будівельній інспекції відсутня будь-яка інформація щодо цього об'єкту. Державна служба гірського нагляду й промислової безпеки також не має даних про діяльність даної нафтобази», – сказав також Аваков.

Як повідомлялося, Арсен Аваков заявив, що на підприємствах мережі «БРСМ-Нафта» змішували бензин із присадками й домішками, їх покривали представники органів державної влади й силових структур.

Відео вибуху на нафтобазі можна подивитися тут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анатоль_ Показати IP 12 Червня 2015 23:05
От би нам з панею Наташкою Семенівною мильйон гривень!
Анонім Показати IP 13 Червня 2015 07:46
Путін зірвав де можна получити свій лям....
Липа Показати IP 13 Червня 2015 07:49
все у вас тут...липа!
Лучанка Показати IP 13 Червня 2015 12:08
Блін, а де Фейсбуков?)))) Цирк! Це все зроблено спеціально, щоб замилити втечу Клюєва,що не ясно??? Ще далі підете голосувати за Яценюка, Порошенка,а Юльку ганити далі будете??? Чи ще краще голосуйте,за Ваших місцево-домашніх "улюбленців",які тільки грабують Вас до нитки і нас через Вас....Єрємєєва, Івахіва, Мартиняка! Нехай Єрємєєв з Бєньою повбивають один одного, надоїла тупість українців та волинян в тому числі, західняків! Продавайтесь за пластикові вікна в школах, садках, Ви, проадєте цим країну! І ще...людей та самих себе!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus