USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Розстріл нацгвардійців у Дніпрі: у ДБР назвали основні версії слідства

9 Лютого 2022 15:29
Слідчі Державного бюро розслідувань наразі розглядають три версії трагедії на Південному машинобудівному заводі у Дніпрі, де нацгвардієць Атемій Рябчук розстріляв своїх колег.

Про це повідомив директор Олексій Сухачов на засіданні комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, пише Українська правда.

«Станом на сьогодні опрацьовується декілька версій. Перша, основна, це вчинення підозрюваним злочину через нестатутні відносини, друга – вчинення злочину у зв’язку з тим, що підозрюваний страждає на психічне захворювання та перебував у стані афекту.

Третя – вчинення підозрюваним злочину за дорученням інших осіб з метою дискредитації правоохоронних органів, дестабілізації правопорядку в країні тощо», – зазначив Сухачов.

Читати ще: Розстріл у Дніпрі: які порушення виявили у військовій частині, де служив нацгвардієць Рябчук

Директор ДБР повідомив, що слідчі бюро провели 15 оглядів місця події, було визнано та допитано як потерпілих 5 військовослужбовців, які досі перебувають у лікарні. Як представників потерпілих визнано та допитано родичів трьох загиблих, що мешкали в місті Дніпро.

У справі призначено 24 експертизи, допитано 29 свідків.

Пресслужба ДБР додає, що з метою перевірки третьої версії було надано відповідні доручення управлінню СБУ в Дніпропетровській області. Зокрема, слідчими встановлено факт відвідування підозрюваним Рябчуком Російської Федерації у 2019 році, де він перебував 2 тижні.

Нагадаємо, у Дніпрі 27 січня вранці на території Південного машинобудівного заводу Артемій Рябчук, який був залучений до охорони об’єкту, розстріляв товаришів по службі.

Жертвами бійні стали п’ять осіб, зокрема, працівниця Південмашу. Ще п’ятеро людей отримали поранення.

Рябчук втік з місця злочину, а потім сам здався. На засіданні суду, яке відбулося 28 січня, нацгвардієць визнав провину й вибачився. Пізніше зловмисник відмовився від своїх свідчень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 9 Лютого 2022 15:44
Пройде третій варіант. Особисто Путін давав вказівки дискредитувати.
125 Показати IP 10 Лютого 2022 09:59
це все раша винна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus