USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Розвивати аеропорт в Луцьку немає сенсу, – ексміністр інфраструктури Криклій

1 Липня 2021 07:20
Ексміністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що розвивати аеропорти в Чернігові, Луцьку та Хмельницькому немає сенсу.

«Для цих аеропортів трафіку просто не буде, тому що вони досить близько розташовані до аеропортів інших міст», – сказав Криклій в інтерв’ю Слово і діло, коментуючи обіцянку президента відновити аеропорти в кожному обласному центрі.

«Дивіться, щоб аеропорт виконував тільки влітку чартерні рейси до Туреччини, а на зиму – в Єгипет, це, мені здається, марнотратство. Зрозуміло, що в Чернігові навіть немає тієї кількості пасажирів, які б подорожували. І до Києва, в аеропорт «Бориспіль», не так далеко. До столиці точно не будуть летіти», – додав він.

Відновити аеропорт у кожному облцентрі обіцяв перед виборами кандидат у президенти Володимир Зеленський. Поки що справи просуваються не надто швидко.

Ексміністр також прокоментував обіцянку президента створити державну авіакомпанію.

«Є дві діаметрально протилежних позиції. З одного боку, ми говоримо про те, що держава завжди неефективний управлінець, поганий менеджер, на всіх підприємствах у нас брешуть і крадуть, тому ми їх продаємо і віддаємо в концесію, щоб держава не мала до цього відношення. З іншого боку, ми фактично щось створюємо знову, нове, державне. Якщо ми говоримо саме про те, щоб розвивати внутрішні регіональні перевезення і підтримувати нашого вітчизняного виробника, я б більше дивився все-таки в напрямку заходів стимулювання», – розповів Криклій.

Він додав, що для України буде економічно важко мати свого авіаперевізника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Категорія А Показати IP 1 Липня 2021 08:13
Прив'язувати будівництво аеропорту до обласного центру в умовах адмінтерреформи звучить, м'ягко кажучи. не політдалекоглядно. А тим більше Луцька, який не має перспектив стати територіально формуючим, економічно, інвестиційно, фінансово привабливим центром тяжіння. Достатньо проаналізувати динаміку втрати пріорітетів в тому самому авіатранспорті, залізничному, водному та й в автомобільному і логістиці ! Якщо звернути увагу на пронозиції уряду по новому територіальному поділу, зокрема по утворенню прикордонного територіального формування, то при всьому нашому периферійному патріотизмі навіть той самий Ковель має більше шансів стати центром притягання пріорітетних, бюджетоформуючих, інвестиційних проектів і, відповідно, стати потенційним центром зони, і не тільки промислового розвитку, всієї Волині. І тут не треба перетягати рядно на себе, а на підставі прагматичного, об'єктивного аналізу, щоби не втратити часу уже розпочати необхідку роботу. А тоді вже і питання аеропорту, інфраструктурних проектів, логістичного чи пасажирського хабів логічно вирішиться.
так таки так! до Категорія А Показати IP 1 Липня 2021 16:54
звичайно краще іхати поіздом до Києва 13 год!. до Херсона.Харкова..Маріуполя добу .або більше! а взагалі полішукам краще возом -і кругом Категорія авс!
факт Показати IP 1 Липня 2021 08:39
Якщо він екс, то навіщо його взагалі слухати! :)
Авжеж Показати IP 1 Липня 2021 08:40
Не знаю як національна, а ідея уряду звучить так: як би щось зробити щоб нічого не робити.
Правильно Показати IP 1 Липня 2021 09:17
Достатньо того що з військового єродрому постійно літають шумлять, ще нам не хватало ще одного єродрому, щоб ще цивільні літаки тут шуміли.
Авіатор до Правильно Показати IP 1 Липня 2021 11:09
Що, в тебе теж від літаків корови не дояться? То вали на свій глухий хутір, звідки ти понаїхало в наше авіаційне місто. Понаїхало до Луцька всяких народжених повзати...
Зстінгерастрілятор до Авіатор Показати IP 1 Липня 2021 11:41
Чим вище злітаєш тим болісніше падати. Луцьк ніколи не був авіаційним містом, це завжди було невеличке тихе місто з великою кількістю зелені і не треба його перетворювати на мегаполіс з аеропортами і дорожніми розв'язками.
Авіатор до Зстінгерастрілятор Показати IP 1 Липня 2021 16:11
Вчи історію міста, в яке понаїхало, темнота невмита. :) Авіація в Луцьку дислокується з часів Першої Світової війни, тобто вже понад сотню років. Тому "рождённый ползать - не мешайся на взлётной полосе". (с) :)
Краще з розумним згу Показати IP 1 Липня 2021 10:17
То, шо на військовому аеродромі постійно літають - то значає, шо в умовах сьогоднішнього стану так і повинно бути ! Хвала нашим літунам ! А то, шо самі ж забудовники і чиновники ше би трохи і злітну полосу забудували - то факт ! Військовий аеродром повинен мати і має пріоритет, бо то безпека держави !
здивований Показати IP 1 Липня 2021 10:59
Правильно навіщо в нащому "селі" аеродром....
Злий дід Показати IP 1 Липня 2021 11:05
За тридцять років все промахали, все невигідно. Промисловість, освіта, медицина, культура - все це нікому не потрібно. Керівництво держави думає тільки про те, як нижче прогнутися, і не пропустити жодної вказівки з посольства штатів в Києві.
777 Показати IP 1 Липня 2021 12:25
А вообще колонию развивать не надо.Зачем?
ага до 777 Показати IP 1 Липня 2021 17:00
Аеропорт ..Жуляни.. розташований в середмісті. і мілліонам киян він не заважає! а тим, які не бачили живого літака .і навіть нема перспективи- страшно .що будуть падати з запічка!
Волынь-родина волов Показати IP 1 Липня 2021 19:32
Транспорт надёжный и экологический. Только вот при Советах была санавиация и самолёты садились даже в Шацке.
! до Волынь-родина волов Показати IP 1 Липня 2021 20:03
І як не дивно такою і залишається! А шуму від маленьких літачків не боялись ні в тому ж Шацьку ні вЛюбешові!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus