USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Румунія планує заблокувати російський «Північний потік-2»

15 Січня 2019 19:27
Румунія, яка протягом двох тижнів головує в ЄС, прискорює роботу над правилами, які можуть перешкодити здійсненню прокладки російсько-німецького газопроводу «Північний потік 2». Цю роботу блокували дві країни, які раніше головували в ЄС - Австрія і Болгарія.

15 січня питання в Брюсселі розглянуть експерти з 28 країн, передає «Польське радіо».

Йдеться про внесення поправок у газову директиву ЄС, яка повинна гарантувати, що всі газопроводи в межах союзу будуть охоплені європейським законодавством.

Польські дипломати зазначають, що найбільш важливі для Варшави приписи включені в пропозицію Румунії.

Поки що група прихильників змін в законодавстві ЄС налічує 10-11 країн. Противники змін - це країни, чиї компанії утворюють консорціум, який будує другу гілку «Північного потоку 2»: Німеччина, Нідерланди, Австрія, а також Болгарія.

Як повідомлялося, Москва готова взяти на себе витрати з будівництва газопроводу «Північний потік-2» у випадку, якщо іноземні інвестори відмовляться від співпраці через американські санкції. Газопровід Північний потік-2 побудований вже сумарно на 300 кілометрів.

США раніше погрожували вдатися до санкцій проти енергетичного сектора Росії, від чого під загрозою опиняться і її європейські партнери.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 15 Січня 2019 22:15
румыния планирует поцеловать в *опу Россию и лично Путина,если он еще разрешит.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus