USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Рятувальники відвідали річки та озера Волині. ФОТО

14 Лютого 2013 11:59
Аби зберегти життя людей рятувальники інструктують рибалок на водоймах області.

Про це повідомили в управлінні ДСНС в області.

Так, 11-13 лютого рятувальники, стурбовані ситуацією щодо безпечності зимового відпочинку на водоймах, організували рейди на водних плесах Волині. Мовляв, цієї зими рибалка не надто безпечна через різкі перепади температури. Від того, що на вулиці – то плюсова, то мінусова температура, лід стає крихким. Так, рятувальники спільно з інспекторами управління Держтехногенбезпеки у Любешівському, Ковельському, Луцькому районах провели для любителів зимової рибалки навчання правилам безпеки на льоду на озерах Люб'язь, Пісочне, Рогізне, Луке, Скорень, та річках Стохід, Турія, Стир.

Рятувальники на заплаві річки Стир влаштували лекцію для рибалок. У гучномовець прочитали для них правила поведінки на льоду та порядок дій на випадок, якщо людина провалилась під лід. Кожному з них вручили пам’ятки.

Рибалки зі стажем зізнаються рятувальникам, що дбають про своє життя і завжди мають при собі спорядження та підручні засоби, якими можна врятуватися.
Та все ж, аби небезпечне захоплення було приємним, а не фатальним, рятувальники просять не лише дбати про безпеку і знати всі правила поведінки на льоду, а й не вживати спиртного. Крім того, людина, яка провалилася під лід, переохолоджується і може перебувати у воді не більше 10 хвилин. Тому краще не вирушати на водойми поодинці. Якщо ж людина провалилася під лід, то потопаючого потрібно рятувати підручними засобами – палицею чи мотузкою.

За словами заступника начальника територіального управління МНС в області Анатолія Свірського, цьогоріч на Волині зимова рибалка обійшлася без жертв. «Та ми будемо і надалі продовжувати проведення подібних навчань і в інших районах області, у місцях, де найбільше збирається любителів зимової риболовлі» – переконаний Анатолій Свірський.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus