USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Рибоохоронці Волині полюють на браконьєрів, порушників карають

9 Листопада 2022 06:13
У жовтні 2022 року волинські рибоохоронці здійснили 22 рибоохоронних рейди та викрили 37 порушень правил рибальства.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Серед них 29 постанов за ч. 3 ст. 85 КУпАП (риболовля з перевищенням знарядь, знаходження поблизу водойми з сухою сіткою), 2 протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (вилов риби з застосуванням заборонених знарядь лову) та 1 протокол за ст. 164 КУпАП.

Крім того, оформлено 5 актів безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 27 одиниць заборонених знарядь лову (серед яких 730 метрів сіток).

У межах проведених рибоохоронних заходів у порушників вилучено 3 одиниці знарядь лову (з них – 130 метрів сіток), 12 кг водних біоресурсів та затримано 1 човен. На порушників накладено штрафів на суму 6 084 грн. Також попереджено збитки природі у сумі 112 842 грн.

Наприклад, порушників було викрито у таких локаціях:

10 жовтня на річці Західний Буг поблизу с. Заставне Литовезької громади Володимирського району. Викрито 5 порушень правил рибальства, серед яких риболовля з перевищенням дозволених знарядь лову та миття автотранспортного засобу поблизу водойми.

12 жовтня на заплаві р. Стир в урочищі Чебені Рожищенської громади Луцького району. Під час обстеження водойми виявлено безгосподарське майно: 2 сітні знаряддя лову загальною довжиною 50 метрів. Рибу з сіток повернено у водне середовище, чим попереджено збитків на суму 4 726 грн.

18 жовтня на водному об’єкті поблизу с. Мирнів Горохівської громади Луцького району. Складено протокол за ч. 1 ст. 164 КУпАП – порушення порядку провадження господарської діяльності.

22 жовтня на Турському водосховищі поблизу с. Тур Заболоттівської громади Ковельського району. Житель села Заліси здійснював вилов риби з дерев’яного човна сіткою. Складено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

29 жовтня на водному об’єкті поблизу с. Тростянка Устилузької громади Володимирського району. Під час обстеження водойми виявлено безгосподарське майно: 10 сітних знарядь лову. З сіток вилучено 10 кг риби у снулому стані, яку буде передано на корм тваринам у зоопарк.

27 жовтня на озері Оріхівське поблизу с. Оріхове Самарівської громади Ковельського району. Складено 1 акт виявлення безгосподарського майна, згідно з яким вилучено 10 заборонених сітних знарядь лову загальною довжиною 379 метрів. З сіток вилучено рибу у живому стані та повернено у водне середовище, чим попереджено збитки рибним запасам на 106 535 грн.

Читати ще: Збитків на понад мільйон: на Волині покарали понад 40 ворогів екології

Волинський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада 2022 року на водоймах Волині розпочалася осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах, що триватиме до початку весняно-літньої заборони на період нересту риби 2023 року.

Любительський лов риби дозволяється на ділянках поза межами зимувальних ям зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджене платне рибальство – не більше десяти (відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Листопада 2022 17:48
Ще в ковельському районі в селі Угли рейд по сіткам проведіть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus