USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Рибпатруль Волині попередив збитків на майже 50 тисяч

24 Серпня 2023 06:19
Рибоохоронці продовжують викривати порушників на водоймах. Минулого тижня волинські рибоохоронці здійснили рибоохоронні заходи на водних об’єктах Волинської області.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Порушення рибальства було виявлено 14 серпня на озері Оріхівське Самарівської громади Ковельського району. Два жителі села Межисить здійснювали вилов риби двома сітками. Завдяки оперативним діям рибоохоронців порушники не встигли завдати шкоди рибним запасам. На чоловіків складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які будуть відправлені до суду для притягнення порушників до відповідальності.

Ще одне порушення зафіксоване 17 серпня на річці Свинарка, поблизу с. Хорів Локачинської громади Володимирського району. Ця водойма розташована в межах гідрологічного заказника «Лучний», який належить до природно-заповідного фонду України. На водному об’єкті виявлено безгосподарське майно, вилучено 5 сіток загальною довжиною 200 метрів. З сіток повернено у водне середовище 7 кг риби, чим попереджено збитків рибним запасам на суму 47 791 грн.

Читати ще: На Волині з браконьєрської рибальської сітки врятували птаха

18 серпня на озері Сомин поблизу села Сомин Луківської громади Ковельського району громадянин здійснював вилов водних біоресурсів риболовецькою сіткою з дерев’яного човна. Риби не впіймав. Складено адміністративний протокол за ст. 85 ч. 4 КУпАП, який скеровано до Турійського районного суду Волинської області.

20 серпня на озері Велике Згоранське поблизу с. Згорани Головненської громади Ковельського району викрито громадянина, який ловив рибу сіткою. На особу складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до суду для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучено.
А от на території Шацького нацпарку минулого тижня вилучено 32 сітки, 18 ятерів. Також служба державної охорони Шацького НПП виявила та задокументувала одне правопорушення за ч. 4 статті 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ads Показати IP 24 Серпня 2023 12:59
дика і жадібна полішва...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus