USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Ринку на Львівській – не буде, підприємцям пропонують «переїжджати»

7 Липня 2017 12:28
Новий власник ділянки під ринком «Львівським» вимагає їх покинути територію, бо хоче будувати там будинок. Ті заявляють, що мають відповідні договори зі старим власником, проте вони, як виявилось, є юридично нікчемними. Натомість, в міській раді кажуть, що ринок – нелегальний, і міська рада роками закривала на цю ситуацію очі.

У Луцьку виник конфлікт між підприємцями, які протягом 15 років торгують на ринку, що на вулиці Львівській, та власником земельної ділянки Русланом Юзвою, який планує будувати багатоквартирні будинки на даній ділянці. До 1 липня власник ділянки вимагав знести торгові точки, проте підприємці наполягають, що в них укладені договори і вони мають право користуватись ділянкою. Натомість новий власник землі каже, що документи є юридично нікчемними та не оформлені належно ще з минулим власником ділянки.

Підприємець Віта Максимова повідомила, що 5 липня пан Юзва відключив торгові точки від електропостачання, пошкодивши мережу. Як результат, підприємці несуть значні збитки – через відімкнене устаткування продукти псуються.

Адвокат підприємців Микола Марчук запевняє, що власник землі Юзва вчиняє незаконні дії, вимагаючи звільнити земельну ділянку. Мовляв, підприємці стали заручниками непростої ситуації.
Адже торгують вони на цьому місці з 2000 року, свого часу було розпорядження Луцької міської ради про створення ринку, що на вулиці Львівський. Знаходиться він на території, площею 10 соток, яка належала Руслані Крикоті, ще частина території – в комунальній власності міста. Проте, з часом цю ділянку Крикота продала Юзві, який нині є власником.

«У нас договори є, і вони не розірвані, тому мають юридичну силу», - зазначив юрист.

Натомість, як стало відомо під час спілкування з заступником міського голови Олександром Рачковим, свого часу з Русланою Крикотою уклали неналежним чином юридично оформлені договори, які наразі не можуть гарантувати роботи підприємцям на цих місцях.

Власник ділянки Руслан Юзва, який є власником автосервісу «Сафрон» та висотки поблизу нього, розповів, що рік тривали розмови про продаж, тому новина про закриття ринку не була «снігом на голову».

Придбавши ділянку 13 квітня 2017 року він зібрав збори вже 22 квітня, під час яких просив звільнити територію за 2 тижні, аргументувавши це тим, що підприємці давно знали, що новий власник планує зносити ринок.

«Вони самі визначили термін – до 1 липня. Але мене обманули, люди пішли на сесію і затягують процес. Я не ховаюсь, з усіма нормально спілкуюсь. Але вже точаться розмови про те, щоб дати їм можливість працювати до вересня чи навіть до Нового року. Я так розумію, що таким чином вони хочуть торгувати безкінечно», – каже пан Юзва та додає, що близько 5 підприємців знали про цю ситуацію, тому закрили свої точки та пішли з ринку.

Натомість, представники підприємців зауважують, що Руслан Юзва самовільно захопив електромережі, не маючи на це права. Для цього підприємці звертались у «Волиньобленерго», де їм підтвердили, що нині одноосібним власником мереж є саме він.

Також, як повідомив Руслан Юзва, підприємці ринку самі спонукали колишню власницю продати ділянку. Бо коли стало відомо, що перший ряд ринку стоїть на червоних лініях, які відносяться до комунальної власності, підприємці перестали платити за оренду, а це – близько 40% ринку.

Голова земельної комісії Луцької міської ради Євгеній Ткачук підтвердив цю тезу та зауважив, що перший ряд потрібно було знести ще давно. Також зауважив, що міська рада довгі роки закривала очі на незаконний ринок, адже на нього досі не виготовлені дозвільні документи.

Депутат каже, що підприємцям слід самим обрати територію, куди можна перенести ринок, а тоді звернутись до міської ради.

«Нам треба компроміс, аби вийти з ситуації. Можливо, кажу непопулярні речі, але ринку там не буде – це всі розуміють», – пояснює Ткачук.

Зрештою, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт запропонував створили комісію з представників ринку та міської ради, аби спільно знайти земельну ділянку для підприємців та вирішити цю ситуацію.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
888 Показати IP 7 Липня 2017 12:35
Та хіба то ринок?шанхай, тка само треба знести Старий ринок ,зробити там ,наприклад, Мак дональдс.
Я до 888 Показати IP 7 Липня 2017 13:43
Ти даже не знаєш що там зробити"наприклад"тобі він заважає?мені заважаєш ти...наприклад йди убийся і ти спасеш всіх від себе,тоже мені оратор,"давай там те",коли вже ті канікули кінчаться
9 до 888 Показати IP 7 Липня 2017 13:48
За скільки кіло гречки ти це написав?Давай, наприклад в тебе в дома зробимо центр реабілітації розумововідсталих
. Показати IP 7 Липня 2017 12:42
Юзва пподатки ніколи не платить і качає права. Міськрада має подвійні стандарти, точно така сама ситуація є з землею Токарського на Варшавці.
Крапка Показати IP 7 Липня 2017 14:32
Власник земельної ділянки Руслан Юзва - як міська земля стала власністю проходимця? "міська рада довгі роки закривала очі на незаконний ринок" - подвійні стандарти? Та доїли базарників. А прийшло г-но з торбою грошей тепер йому пяти лижуть. До гадалки ходити не треба звідки взялись ті гроші. Скільки таких Юзв будуть робити що хочуть бо гроші мають?
Ігор луцький Показати IP 7 Липня 2017 15:00
Все купується і продається.Нічого не змінилось.Змінюється лише прізвища мера,в.о. мера і депутатів.
Устим Показати IP 7 Липня 2017 15:44
По паспорту об'єкта будували 5 поверхів, а вийшло цілих 9. А тепер ще в ширину добудують. Чуваки починали з простого гаража-шиномонтажки, а тепер будинки зводять. Цікаво...
Небайдужа Показати IP 7 Липня 2017 15:46
Давно потрібно було розігнати цей ринок! Нічого хорошого там не відбувається. Практично в кожному магазинчику продається самогон та закуска. Сюди постійно приходять люди, котрі перебувають на лікуванні в тубдиспансері, щоб отримати свою дозу. Звичайно, підприємці будуть проти, адже чорний ринок самогону зараз процвітає. Власник магазину "Віка" теж зробив стихійний вуличний бар та прикриває свій бізнес розливним пивом. Там постійно сидять неадекватні нетверезі чоловіки з своїми "подругами", котрі ведуть себе некультурно та грубо нецензурно висловлюються. Навіть страшно дитину до магазину відпускати за морозивом. Соромно, що наше суспісльство настільки прогнило, що на це все зовсім не звертає увагу. Окрім того, ціни теж ставлять захмарні. В новобудові мають зробити новий хороший супермаркет, але наші люди живуть з інстиктом стада, хтось сказав, а всі інші навіть не вважають за потрібне хоча б трошки подумати своєю головою. Особисто мені, дуже огидно купувати продукти в людей, котрі займаються самогоном та своїми руками створрють проблеми в чужих сім'ях.
скептик Показати IP 7 Липня 2017 19:10
гондурас процвітає
Знайома Показати IP 7 Липня 2017 20:46
Судити Крекоту за те що ще взимку продала магазини людям а потім тишком/нишком продала весь базар Юзві.Сама дупу гріє на курортах.Хто підприємцям поверне гроші ?
скептик Показати IP 8 Липня 2017 12:09
підприємцям варто знайти толкового юриста. там багато всіляких ньюансів
скептик Показати IP 8 Липня 2017 12:11
підприємцям варто знайти толкового юриста. там багато ньюансів
Вова Показати IP 8 Липня 2017 12:18
С***ити Юзву з його будинком! І буде спокій.
Адекватні люди Показати IP 8 Липня 2017 12:47
Складаєтся відчуття ,що відгуки на підтримку цього базарчика пишуть самі горе - підприємці ... Несуть несамовитий бред про незаконний продаж держ. землі . Про це не ведеться ніякої мови у статті . Базарчик більше трьох років існував незаконно . А саме у 2013 році суд постановив припинити діяльніст цього ринку через борг підприємця Крикоти . Не знаю , яким чином він проїснував і що це за беззаконня ... Занедбанний базар з минулого , який застряг у 90-их ... Не раз дитина травилась неякісною продукцію, купленою там . Сподіваємось на відкриття сучасного супермаркету !
ги-ги до Адекватні люди Показати IP 8 Липня 2017 17:24
а ти в супере-пупер маркетах ще не травився ? у тебе все попереду !!!!!!
Глядач Показати IP 8 Липня 2017 13:52
Невже ви не розумієте , що , так звані підпиємці, заробляють більше ніж власники супермаркетів . Працюють без касових апаратів , Торгують без ліцензіі алкоголем, Не платать за оренду, Не соблюдають найголовніших санітарних норм ( наприклад у Вітамінчику в холодильнику усе ,починаючи від мойви , закінчуючи домашнім сиром у відкритій тарі ,-ботулізм процвітає!!!) Їм просто дуже не зочеттся уходити з нагрітих халявних місць... Добре , що представники Міськ.Ради поставили їх на місце.
Відповідь Устиму Показати IP 8 Липня 2017 14:34
Виконуючий повноважень ,а також гол. архітектор зазначили , що новобудова по вул Львівській , згідно усієї належної документації є дев'ятиповерховою . Не розповсюджуйте недостовірну інформацію , тим паче вона не має відношення до статті...
скептик до Відповідь Устиму Показати IP 8 Липня 2017 17:28
ой ще й як має. і недавнє загоряння контейнера на цьому ринку також має
антон Показати IP 8 Липня 2017 20:35
цікаво Тобто на чкрвоних лініях ринок стояти неможе а будинок поставити то це раз плюнути....
Відповідь Антону Показати IP 8 Липня 2017 21:15
Я б порадив тим , хто не орієнтується в будівництві , не писати відгуки... Будинок ніколи , ніде та нізащо не дозволять будувати на "червоних лініях". Як і в данному випадку ... " Червоні лінії " забудовник бере в оренду під час будівництва . Ви не знали?
скептик до Відповідь Антону Показати IP 9 Липня 2017 10:50
бере в оренду червоні лінії ?!!!!!!!!!!!!!! ти белени обївся чи що !!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus