USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ринок біля замку залишили на 5 років: Луцька міськрада програла суд

26 Травня 2015 18:00
Луцька міська рада програла суд за позовом Волинської обласної спілки споживчих товариств. Термін оренди землі, де розташований Центральний ринок, продовжили Волинській облспоживспілці на 5 років.

Про це повідомив у коментарі голова депутатської групи «Новий Луцьк», депутат міської ради Андрій Осіпов сьогодні, 26 травня.

Нагадаємо, луцькі депутати в лютому 2015 року продовжили термін дії договору оренди земельної ділянки для обслуговування Центрального ринку на два роки Волинській обласній спілці споживчих товариств.

Того дня під стінами міської ради зібралися луцькі підприємці, які вимагали не розривати договір оренди з облспоживспілкою.

З’ясувалося, що Волинська облспоживспілка подала до суду і у квітні Волинський господарський суд скасував це рішення і продовжив термін дії оренди на 5 років.

Річ у тім, що ще за кілька місяців до закінчення терміну дії договору оренди облспоживспілка надіслала лист до міської ради з проханням продовжити оренду. Та міська рада не відповіла у встановлені законодавством строки. Тому суд повважав, що справедливо буде продовжити термін дії договору на 5 років – попередній строк.

Варто згадати, що під час сесії підприємці погодилися на створення ініціативної групи, до якої мали б увійти як підприємці, так і депутати міськради та напрацювати концепцію розвитку ринку.

Однак через недбалість міських чиновників, міські депутати ще 5 років нічого не зможуть вдіяти з Центральним ринком. Щоправда, юристи міської ради, каже Андрій Осіпов, переконують, що оскаржуватимуть згадане судове рішення. Депутат дивується: чому громаду не інформують про такі важливі речі.

До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що міський голова Микола Романюк перенести Центральний ринок не наважиться, бо готується до виборів. А «болючі» реформи не робляться під кінець каденції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
дідо Показати IP 26 Травня 2015 18:05
Облспожівспілка купила юристів міськради. і ті злили справу.
-23 Показати IP 26 Травня 2015 18:08
Облспоживспілка купила Романюка з потрохами, тому і програли.
Онанім Показати IP 26 Травня 2015 18:15
Нові матеріали для юридичного рекетиро-шахрая Осіпова. Ото посмакує.
Ярина Показати IP 26 Травня 2015 21:20
Проголосую за Товстенюка, якщо публічно пообіцяє впродовж року прибрати ринок. Слабо?
Роман Пірс до Ярина Показати IP 26 Травня 2015 21:42
І через два замість ринку там виросте новий ЦУМ
Fd до Ярина Показати IP 26 Травня 2015 21:43
ДУмаю це буде ще один цьвях в його рейтинг.... ринок одне з єдиних місць де люди можуть хоч щось заробити... а це сімї ....
Я до Fd Показати IP 28 Травня 2015 18:38
А в решти лучан не сім"ї? Як ви дістали своїм бидляцтвом! З таким підходом ми ніколи не будемо європейським народом. Якщо бабця з пляшечками молока всядеться під мерією - вона теж намагатиметься прогодувати сім"ю - то може хай сидить і торгує?! Що за тупість несусвітня! К бісовій мамі цей ринок. Луцьк європейське місто і мусить бути облаштоване належним чином.
Ізольда Показати IP 26 Травня 2015 21:41
Та й Осіпов не переніс би цей ринок. Хай би пішов до підприємців і сказав, що через місяць вони мають піти з Центрального ринку. Йорго б там у каналізаційній трубі і прикопали б. Такі рішення потрібно приймати зважено. Там працює багато людей і не можна в один день взяти і викинути їх на вулицю. Необхідно запропонувати людям альтернативний варіант
вовк до Ізольда Показати IP 23 Червня 2015 21:02
Я вже й лопату нашикував
Мисько Показати IP 26 Травня 2015 21:50
Та проблему з ринком не так і швидко вирішити. Це рішення мають колективно прийняти депутати. Романюк повноважень самостійно такого рішення не може приймати. Тому не треба його вини у всіх проблемах. Тут питання до депутатів. От хай Осіпов і позиваєтися з облспоживспілкою, а то тільки на Романюка в суд подає
Місцевий Показати IP 26 Травня 2015 22:44
Питання не про всю територію бо там є частина земельних ділянок які є в приватній власності а ведеться мова про землю яка колись була стоянкою і про процедуру продовження договорів яка дає можливісьть маніпулювати термінами договоріів а це зі сторони чиновників в першу чергу міського голови грубе порушення закону за це простих смертних притягають до кримінальноі відповідальності
Анонім Показати IP 26 Травня 2015 23:52
Усі розуміють, що ринок є найбільшим прищом міста... Але він забезпечує роботою багатьох людей, тому з цим потрібно рахуватися. Тому потрібний чіткий та прозорий механізм компенсації. Пропоную такий механізм : Для початку слід провести інформ роботу. Для того щоб люди розуміли що немає ніякого підступу а навіть більше це вирішення і їхніх проблем (багато торгових точок уже є неліквідними) Використати уже готову концепцію… облаштування території. Створити бізнес план. Акцентувавши увагу в порівнянні майбутніх торгових місць з антологічними у Хотині, Кременчузі… Тобто зацікавити власне. Під усім цим розуміється повна зміна формату базару. Перехід з торгівлі китайським гівн.. до торгівлі хенд мейдом чи типу того. Про єдинорогів яким вдається заробляти на китайському гівн… слід подбати відвівши їм території в районі Вело Зони (це поодинокі випадки) усі інші виберуть або компенсацію або ж… НЕ БАЗАР! САМЕ РИНОК! Місця повинні бути лімітовані. З обов’язковою умовою що торгове місце повинне бути концептуальне - туристичне з усім звідси витікаю чим... Конкретика: За замовчуванням власник володітиме правом на 1/5 активу майбутнього торгового місця, але щоб отримати нове місце повністю йому доведеться, виплатити компенсацію 4 іншим власникам за право повного володіння… Якщо власники не домовляться між собою, тоді доведеться привести сліпій аукціон. Дві або більше зацікавлених осіб що межують між собою у певному квадраті, в живому режимі вказують ОДНОРАЗОВО у брошурі певну ціну (більшу від обговорено мінімальної) яку передають вповноваженні особі яка в свою чергу і об’являє переможця. Якщо Базар буде існувати, то хоч про якусь, перспективу туристичного міста, годі й мріяти...
вовк до Анонім Показати IP 23 Червня 2015 21:09
ти не анонім а баран. ти це писав на чому ? хенд мейд юкрейн чи на компі MADE IN CHINA? Спочатку людям зарплату дай пристойну а потім будеш патякати про туристів.
Місцевий Показати IP 27 Травня 2015 09:43
Підтримую аноніма але все це млжна робити тільки при одній умові бажанні мера на жаль з якоісь причини його немає
76 Показати IP 27 Травня 2015 10:11
шоб мати ринок орієнтований лише на туристів, то треба к-ка замків ще побудувати... я думаю, магнітики та булави багато прибутку на дадуть
Анонім до 76 Показати IP 27 Травня 2015 14:20
Я же не писав про торгівлю (магнітиками та булавами які багато прибутку на дадуть) а чітко дав зрозуміти що потрібно орієнтуватися на хенд мейд (що таке хенд мейд) можите загуглити...
спсб Показати IP 27 Травня 2015 10:52
щоб людям більше робочих мість було треба зрівняти замок і поставити додаткові палатки з гумовими тапками та віниками,а цигани хто про них подумає де горіхи купуватимуть? і як на мене забагато парку треба переполовинити.
вовк до спсб Показати IP 23 Червня 2015 21:13
СУПЕР А НА МІСЦІ ЗАМКУ ГАРНИЙ ПАБ ЗБУДУВАТИ РОМАНЮК FOREVER
Лучанин Показати IP 28 Травня 2015 18:41
Замість ринку - невеличкі кав"ярні, де можна пити каву і любуватися замком. Місту користі буде тільки більше. А не рибою смердючою торгувати. А от облспоживспілці урветься - це факт
ВОВК до Лучанин Показати IP 23 Червня 2015 22:01
Замість замку і любуватися ринком Хапспілка клала на вас полішуки зачухані

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus