USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Ринок у Ковелі оштрафували за необґрунтоване підняття оренди

25 Лютого 2020 08:14
За зловживання монопольним становищем на ТОВ «Ковельський госпрозрахунковий ринок» накладено штраф у розмірі 68 тис. грн.

Про це інформує видання Верховенство права.

За результатами розгляду колективних звернень фізичних осіб-підприємців, які здійснюють торговельну діяльність на ринках м. Ковель, на дії ТОВ «Ковельський госпрозрахунковий ринок» щодо необґрунтованого підняття з 01.01.2018 р. та з 01.01.2019 р. розміру орендної плати за торговельне місце під розташування малих архітектурних форм на ринках, Волинське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України зробило висновок, що має місце порушення Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді зловживання монопольним становищем.

ТОВ «Ковельський госпрозрахунковий ринок», займаючи протягом 2018 р. та січня – червня 2019 р. монопольне (домінуюче) становище на ринку комплексних послуг з надання місць для торгівлі продовольчими і непродовольчими товарами на ринках в межах м. Ковель, своїми діями, що полягали у встановленні та застосуванні впродовж 2018-2019 рр. економічно необґрунтованого розміру орендної плати за торговельне місце під розташування малих архітектурних форм, вчинило порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбачене пунктом 1 частини другої статті 13 та пунктом 2 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції».

За вчинення порушення на ТОВ «Ковельський госпрозрахунковий ринок» рішенням адміністративної колегії територіального відділення АМКУ накладено штрафні санкції у розмірі 68 тис. грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 25 Лютого 2020 11:08
А на "Завокзальному ринку" все добре? Там кожен рік необгрунтовано піднімають орендну плату, а люди мовчать. Де ви, Антимонопольний комітет України ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus