USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Ритуальні танці» показали лучанам. ФОТО

21 Вересня 2013 19:00
Серце та розум вирішив поєднати у картинах художник Кость Борисюк, який презентував проект «Ритуальні танці» у Луцьку.

Відкриття виставки відбулося 21 вересня у Луцькій галереї мистецтв.

У рамках проекту «Ритуальні танці» представлено приблизно 115 робіт, які художник створив протягом останніх 5-6 років. Як розповів митець, у картинах поєднані серце та розум.














«Танці – це серце, а ритуал є розумом суспільства, тож я вирішив їх поєднати. Ви побачите на виставці суперечливі речі. Я вважаю, якщо художник не володіє емоціями кольору, що б він не робив, його картини не будуть приваблювати глядача. Своє малярство поєдную з музикою: як музикант не може увесь час грати ноту до, так і художник повинен створювати співзвучність кольорів. Мені 65 років, але я працюю з молодечим запалом. Визначити, скільки часу витрачаю на написання однієї картини не можу. Картина може виникнути протягом години, а можна мучитися 25 років. Немає рецепту, тому що це не ремесло. Надихає на творчість мене перш за все жінка. Кохання повинно бути рушійною силою для митця. Якщо немає кохання, то митець – не митець», - розповів художник.





Директор Художнього музею міста Луцька Зоя Навроцька зізналася, що зробила б окремий музей, присвяченій цій виставці, щоб лишити експозицію цілісною. З її слів, ця виставка – це рівень та взірець для кожного молодого художника, який працює професійно та відповідально.





Роботи Костя Борисюка експонувалися за межами України, зокрема у Англії, Шотландії та Нью-Йорку. Виставка діятиме у Галереї мистецтв, що на вулиці Лесі Українки, до 15 жовтня.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
глядач Показати IP 21 Вересня 2013 21:02
3,14дарас

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus