USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ризик наступу з Білорусі на північний захід України залишається низьким, – ISW

21 Жовтня 2022 08:59
Аналітики ISW зазначають, що сценарій наступу з Білорусі на північно-західну частину України, щоб перервати українські лінії постачання із західних країн-партнерів, залишається малоймовірним у найближчі місяці. Адже російська армія не має змоги перекрити українські лінії постачання із заходу шляхом наземного наступу.

Про це йдеться в новому звіті американського Інституту вивчення війни, передає УНІАН.

«Найближча українська залізниця зі сходу на захід проходить за 30 км від білоруського кордону, а прип'ятські болота на півночі України та Білорусі роблять маневрену війну через міжнародний кордон у Волинській та Рівненській областях надзвичайно складною», – йдеться в повідомленні.

Аналітики зазначають, що автомобільна та залізнична мережа України мають достатньо вузлів з Польщею, Румунією, Словаччиною та Угорщиною. Тому російське вторгнення з Білорусі не зможе серйозно погіршити українські логістичні лінії, якщо не проникне глибше на територію України, ніж це зробили росіяни під час битви за Київ, коли російські війська були найсильнішими. А зараз їхні сили значно деградували, зазначають в ISW.

Читати ще: Загроза наступу з Білорусі зростає, – Генштаб

Нагадаємо, на території Білорусі тривають заходи з розгортання авіаційних та інших підрозділів військ ЗС РФ. Крім того, там проводять приховану мобілізацію.

10 жовтня Лукашенко заявив, що домовився з Володимиром Путіним про розгортання спільного регіонального угруповання військ «у зв’язку з ескалацією на західних кордонах союзної держави».

У Білорусь прибувають ешелони з військовослужбовцями армії РФ, а разом з ними – вагони з боєприпасами із Далекого Сходу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus