USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Саакашвілі хочуть позбавити українського громадянства

15 Листопада 2016 21:45
Народний депутат Вадим Рабінович закликає видати Михеїла Саакашвілі Грузії.

Про це він заявив в інтерв'ю ТСН.

Зі слів Рабіновича, він звернувся в Генпрокуратуру та МВС із проханням розглянути екстрадицію колишнього голови Одеської обласної адміністрації. Оскільки Україна не може екстрадувати своїх громадян, Рабінович пропонує український паспорт у політика забрати. Із відповідною ініціативою він звернувся до президента Петра Порошенка.

"У зв'язку з тим, що були порушені при видачі йому громадянства закони України, я попросив повернути все в законну площину – позбавити його громадянства треба. Крім того, у нас підписано договір із Грузією про видачу міжнародних злочинців. Давайте не порушувати договір, не сваритися через одну людину з Грузією – і видамо його", - запропонував нардеп. Сам Саакашвілі, попри численні звернення ТСН, на цю заяву не відреагував.

До слова, раніше слова Саакашвілі про нібито націоналізацію ПриватБанку Ігор Коломойський назвав "маячнею божевільного".

Разом з тим, зі слів експертів, командний демарш районних керівників Одещини після звільнення Саакашвілі на тлі провальної субсидійної кампанії може призвести до дестабілізації ситуації в регіоні.

Виконуюча обов'язки голови Одеської обласної державної адміністрації Соломія Бобровська, яка до того ж є єдиним офіційним заступником екс-голови ОДА Міхеіла Саакашвілі після його відставки, заявила про намір скласти свої повноваження відразу після появи нового керівника області.

Крім того ще кілька голів РДА в області заявили про те, що готові залишити свої посади найближчим часом. При цьому жоден з присутніх голів райадміністрацій не подав заяви про звільнення. Також не назвали точну кількість глав адміністрацій, які підуть до приходу нового губернатора, проте наголошується, що їх буде від 10 до 18.

ЧИТАТИ ЩЕ: УСЛІД ЗА СААКАШВІЛІ ЗВІЛЬНЯЄТЬСЯ КЕРІВНИЦТВО РАЙОНІВ ОДЕЩИНИ

Подібні заяви та кадрові зміни, які за ними відбуваються, як і у випадку зі звільненням начальника ГУ НП в Одеській області Гіоргі Лорткіпанідзе, голови Одеської митниці Юлії Марушевської та самого Саакашвілі свідчать про те, що екс-президент Грузії хоче почати свою політичну діяльність в опозиції з "випаленої землі" на Одещині. Звісно, що така група підтримки, яка майже синхронно залишає свої посади одразу за своїм "патроном", для нього є неабияким підґрунтям. Але тут слід замислитися, що можуть нести такі зміни для Одещини. І ситуація, на жаль, дійсно патова.

Саакашвілі повністю "завалив" субсидійну кампанію у колишній вотчині. На сьогодні рівень покриття населення субсидіями знаходиться на одному з найнижчих рівнів по країні. Зокрема найгірша ситуація станом на початок жовтня в Саратському, Арцизькому, Татарбунарському і Кілійському районах. А у потенційно вибухонебезпечному Ренійському - взагалі нуль. Також з нульовим показником йде Іванівський район. У цілому ж по області становище просто катастрофічне. І зовсім не тому, що мешканці Одещини відмовляються від субсидій. Причина, вочевидь, у вкрай поганій організації їх оформлення місцевими чиновниками.

Якщо зараз соратники Саакашвілі підуть з посад голів РДА, це означатиме, що жителі Одещини цієї зими загалом можуть втратити шанс отримати субсидії. А це, в свою чергу, може стати поштовхом для голодних бунтів у регіоні.

«І тут стає логічне питання – коли екс-губернатор Одещини у своїй фінальній промові заявляв, що він дуже любить мешканців, саму Одещину та Україну, чи не лукавив він? Якби Саакашвілі дійсно дбав про область та українців, то він би довів до кінця всі справи, які не встиг завершити, передав їх своєму наступнику належним чином - це було б дійсно гідним вчинком. Але, на жаль, останні дії команди так званих реформаторів свідчать, що і далі крім популізму та суцільної руїни Саакашвілі не може нічого іншого. І якщо це і є обіцяні реформи, то чи потрібні вони Україні та українцям у такому вигляді», - йдеться у публікації Depo.ua.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ая Показати IP 16 Листопада 2016 02:42
думаю, що в Саакашвілі виходу не було. Було не було, але всі очільники областей є підконтролні президенту. Якщо президент поставив людину на крісло, то повинен прислуховуватись до того всього, що дієтся на території яку очолює його посадовець. В даному випадку президент займався всім але не реформами і не злочинними діями корупціонерів. Найкращим прикладом є справа Марушевської, яку під примруженими очима президента вигриз Насіров... Так що президент займаєтся всім тим чим не повинен. Йому ближчий солодкий (?) рошен ніж доля України і українців.
так до Ая Показати IP 16 Листопада 2016 15:16
а тепер боіться найменшоі конкуренціі і щоб закрити рот Саакашвілі позбавить громадянства! хоч це не добавить пороху ні ума .ні совіті ні честі .правда вони йому не потрібні! в нього є ГРОШІ і ВЛАДА!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus