USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Саакашвілі оголосили у розшук за трьома статтями

6 Грудня 2017 09:27
Екс-голову Одеської ОДА, лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі розшукують за трьома статтями Кримінального кодексу України. Про це в Twitter повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган, інформує Еспресо.

Саакашвілі оголошено в розшук за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого статтями:

- ч.1 ст. 15 (замах на злочин),

- ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією)

- ч.2 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності).

Проведення розшуку доручено оперативним підрозділам Національної поліції та СБУ.

Вранці 5 грудня в його квартирі невідомі вибивали двері. Екс-губернатор Одещини видерся на дах будинку, де переховувався від силовиків, які прийшли з обшуком.

Читати ще: Затримання Саакашвілі. Головне про спецоперацію СБУ та ГПУ

Після цього політика вивели з будинку і посадили його до мікроавтобуса, проте прихильники Саакашвілі заблокували авто і не дали вивезти його. Згодом активісти пішли до Верховної ради.

Під час брифінгу Генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що діяльність Саакашвілі в Україні фінансував олігарх Сергій Курченко. Також Луценко зазначив, що у Саакашвілі - статус втікача і що він має 24 години на те, аби здатися правоохоронцям. Натомість Саакашвілі заявив, що не збирається здаватися добровільно та спростував будь-який зв’язок з Курченком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus