USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Садовий просить ввести у Львові надзвичайний стан

17 Березня 2017 21:11
Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що у місті складна ситуація із вивозом твердих побутових відходів, тому має бути чітка позиція державної комісії з питань надзвичайних ситуацій.

Про це він заявив сьогодні, 17 березня, під час прес-конференції щодо підписання Меморандуму з французькою компанією Egis щодо поводження з відходами, повідомляє Гал-інфо з посиланням на прес-службу Львівської міської ради.

"Ми громадою спільно повинні приймати рішення, з розумінням того, що є дуже серйозна екологічна небезпека. Є питання: як бути з ринками, як бути з школами, як бути з садочками? Кожного для ми продукуємо відходи. Місто Львів не має куди їх вивозити. Нема резервного полігону. І така сама проблема є в 4-х районах області.

Повинна бути чітка позиція державної комісії з питань надзвичайних ситуацій. Тому що місто Львів не може самостійно оголосити надзвичайний стан. Це мають зробити державні органи влади: або регіонального або загальнодержавного рівня», - наголосив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Сьогодні, 17 березня, на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук Андрій Садовий заявив, що Львів більше немає куди вивозити сміття, адже власник останнього полігону, який приймав львівське сміття розірвав угоду.

«Українська держава закрила останній полігон, куди ми могли вивозити ТПВ зі Львова. Раніше доступ нам повністю закрила Львівська область, згодом всі інші області. Останній полігон, з яким була підписана угода – приватний в Покровську Донецької області. Сьогодні зранку подзвонив власник і сказав, що змушений розірвати угоду через тиск з боку державних структур. Сьогодні скликали комісію з надзвичайних ситуацій. Слідкуйте за новинами», - написав Садовий.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, сьогодні чотири 40-тонні вантажівки з львівським сміттям обмалювали написами «Львівське сміття їде додому» та «Садовий, привіт з Дніпра».

Нагадаємо, нещодавно фури з львівським сміттям затримали біля Кривого Рогу та на Житомирщині. А минулого тижня вісім фур сміття зі Львов вивантажили в Одеській області.

Як повідомлялося, нещодавно у селі Четвертня Маневицького району виявили дві гори відходів з львівськими етикетками.

Водночас, сьогодні, 17 березня, відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Комісія зробила висновок, що через потепління та неможливість вивозити ТПВ з міста у Львові склалась критична ситуація.

Як наголосив під час доповіді керівник департаменту житлового господарства ЛМР Сергій Бабак, станом сьогодні 344 майданчики, а це 28%, є переповненими. І ситуація має тенденцію до погіршення. Водночас заступник голови комісії Ірина Маруняк додала, що в деяких районах переповнення є не просто кількаденне, а навіть тритижневої давності. А згідно із прогнозами гідрометцентру, з наступного тижня очікується ще більше зростання температури зовнішнього повітря, що загрожує надзвичайною екологічною ситуацією у місті.

Варто додати, сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії розвозили по всій Україні. У Луцьку торік депутати ухвалили рішення про заборону прийому сміття на міський полігон з інших областей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Йопрст Показати IP 17 Березня 2017 21:51
Кєровнік хр:нов,так само ібулоб у Луцьку та скоро буде.
політика Показати IP 17 Березня 2017 22:15
Проблема сміття закінчиться разом з Порошенком
Гройсман Показати IP 17 Березня 2017 23:09
тарьма по тобі плаче садовий
Петро Показати IP 18 Березня 2017 01:42
За цей час можна було звести сміттєпереробний комбінат і мати на цьому колосальні прибутки. Скоро таке буде і в нас, якщо такий комбінат не зведуть на Волині або десь в Брище.
Анонім до Петро Показати IP 18 Березня 2017 12:58
в тебе з географією як? чи так як і з економікою?
?? Показати IP 18 Березня 2017 01:50
Кількість сміття у місті свідчить про статки містян. Чим - багатше населення тим більше сміття . Садовий створив умови багатства у Львівян,а його за це сварять. В країні всі бажають бути заможніми. А сміття заховаеться.
бе-е Показати IP 18 Березня 2017 12:59
Краще б він попросив своєі відставки
Луцьк Показати IP 19 Березня 2017 20:13
Пропоную все сміття яке знайшли по всій Україні звозити до нього під маєток . Хай к*рва Львівська понюхає його .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus