USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.72 9.88

«Сади Перемоги»: в Луцьку облаштовують другий міський город

28 Червня 2023 23:45
У рамках проєкту «Сади Перемоги» на території Луцького молодіжного центру почали облаштовувати другий міський город. Для цього виділили земельну ділянку площею 16 квадратних метрів.

Про це Суспільному Волині розповіла начальниця відділу управління сім’ї, молоді та спорту міської ради Заріна Дацик.

З її слів, ідейними натхненниками цього проєкту стали громадські організації «Нуль відходів Луцьк» та «Інститут транскордонних ініціатив».
27 червня восьмеро волонтерів упорядковували місце для майбутніх грядок. Зі слів волонтера Романа Мамосюка, тут зачистили територію від гілок, покосили траву, а також вирівнюють ділянку, перекопуючи землю.
На міському городі планують вирощувати зелень і трави. Його облаштовують за кошти спонсорів, розповіла голова громадської організації «Нуль відходів Луцьк» Катерина Демидюк, і точної суми, витраченої на проєкт, поки назвати не може.
«Тут не буде доступ усіх містян як в ЛНТУ минулого року, тут буде саме для молодіжного центру. Ми тут хочемо спробувати таку економічну складову розвивати, тобто вирощувати пряні трави і продавати їх в кафе на реалізації на чай», – каже громадська діячка.

Відкриття міського городу у Луцькому молодіжному центрі планують на початок липня. Як додала начальниця відділу міського управління сім’ї, молоді та спорту Заріна Дацик, цей проєкт, окрім Луцька, планують також реалізувати у громаді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus