USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Самооборонівська «таблетка» поїхала на схід з «Серцем патріота»

27 Березня 2016 21:36
Волонтери із «Серця патріота» відвезли на схід машину швидкої допомоги, подаровану волинськими самооборонівцями. Окрім цього, традиційно, на передову поїхав мікроавтобус, завантажений продуктами харчування, одягом та іншими необхідними для військових речами.

Так, під час рейсу активісти відвідають 66-ий госпіталь у місті Красноярмійськ та 54-ту та 128-му бригади.

Завдяки спонсорам волонтери підготували для бійців інвалідні візки, милиці, продукти харчування, приціл нічного бачення, ліхтарики, запчастини для ремонту машини 54-ої бригади. Активісти зауважують, що бійці завжди просять привезти «щось почитати», тому серед вантажу також газети «Волинські новини» та книги, надані бібліотеками Луцька та Рівного. Також волонтери транспортують військовим авто-уазик, який буде використаний як машина «швидкої допомоги». Із зони бойових дій на ремонт заберуть авто такої ж марки.
«Передаємо автомобіль «швидкої допомоги» для 4-го окремого батальйону 128-ої бригади. Цей транспортний засіб «списали» з району. Ми забрали його півроку тому. За цей час переварили кузов, днище, раму, перебрали ходову. Думаю, тепер вона успішно пройде випробування степами сходу. Це надзвичайно важливо, адже декілька днів тому у дорозі застряг медичний «Mercedes». На жаль, через це з 300-го став 200-й. Тому цей УАЗ для евакуації поранених – це своєрідне спецзамовлення», - розповідає активіст ГО «Самооборона Волині» Дмитро Сандалов.
Окрім «таблетки», ГО «Самооборона Волині» завантажили у мікроавтобус волонтерського центру «Серце патріота» півтонни картоплі. Також активісти із народної самооборони міста Рожище надали мішки для бліндажів, закрутки та медикаменти.

Як прокоментував мету поїздки засновник волонтерського центру «Серце патріота», депутат луцької міської ради Сергій Балицький, за станом на сьогодні волонтери уже доставили до красноярміського військового шпиталю авто «швидкої допомоги» УАЗ 3469, натомість забрали такий же «уазик» на ремонт.

«Окрім цього веземо оптичний приціл для 54-ої бригади. Як і минулого разу, під час цієї поїздки доставили велику кількість літератури та газет бійцям. Хлопці дуже просять чогось почитати, тож можемо зробити висновок, що книга – завжди актуальна. Їх дають бібліотеки безповоротно», - каже волонтер.

Також волинські волонтери подякували колегам із «Волинь SOS», які надали для українських захисників трав’яні чаї, намет, зігріваючі пакети та солодощі.


За станом на сьогодні, волонтери із «Серця патріота», виконавши небезпечну місію, повертаються із передової додому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Самооборона Луцьк Показати IP 28 Березня 2016 06:39
Дмитро Йож і Дєд молодці. Всім велика подяка за допомогу у ремонті таблетки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus