USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Забіг присвятив загиблому другу: рятувальник з Волині подолав півмарафон у спорядженні

7 Листопада 2023 09:17
Рятувальник Сергій Борков півтора місяця готувався до участі у півмарафоні «Не зупиняйся». Цей забіг чоловік присвятив своєму загиблому другу Марісу Камінському.

Як розповів Сергій Суспільному маршрут, що довжиною у 21 кілометр, подолав за 2 години 33 хвилини. Біг дистанцію у повному спорядженні та з апаратом на стисненому повітрі.

Сергію Боркову – 34. Пожежником у державній службі надзвичайних ситуацій, каже, працює 10 років.

«Наша робота полягає в тому, щоб своєчасно виїжджати і виконувати свій обов’язок, це рятування людей», – говорить рятувальник.
Читати ще: Волинь зустріла учасників ультрамарафону, які несуть український прапор у Литву

Бігати Сергій Борков почав сім років тому. За цей час взяв участь майже 30-ти марафонах. Розповідає, що тренується щоранку, прокидається о 4:15, збирається і вже після закінчення комендантської години о 5:00 на стадіоні.

«У мене друг загинув ще у 2017 році, то я зробив собі таку футболку і на його честь я завжди бігаю і присвячую ці марафони. Коли мені немає сил бігти, я згадую про загиблих воїнів, як вони страждали, то в мене з’являється друге дихання», – наголошує рятувальник.

Спочатку, розповідає Сергій Борков, бігав по вісім, десять, шістнадцять кілометрів, потім дійшло до 20 і 100 кілометрів. Дистанцію, яку вдалось подолати цього разу, планував пробігти за три години, але вдалось на пів години швидше. З його слів, участь у півмарафоні взяли 10 000 учасників з різних куточків світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus