USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Сашко Положинський передав волинському музею колекцію старожитностей, що зібрав його батько

7 Липня 2021 21:25
Музикант Сашко Положинський передав волинському музею колекцію старожитностей, яку зібрав його батько.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

«В понеділок у тата мав би бути День народження. Тобто, він був, але вперше вже без тата. А вчора ми з мамою передали його колекцію старожитностей до нашого музею. Значну частину цих речей тато збирав просто заради того, щоби речі збереглися, щось лишилося ще від діда з бабою. Ось так сталося, що, на честь татового дня, зробили подарунок від нього рідній Волині. І добре діло, і приємність, і речі потрапили у дбайливі руки професіоналів. Певен – тато був би задоволеним.

Читати ще: Помер у новорічну ніч: Сашко Положинський поділився зворушливими спогадами про тата

І з нового досвіду. Якщо маєте щось давнє, що вам здається мотлохом, перед тим, як викидати, спитайте в місцевих музейних фахівців, чи воно їм не потрібне. Це може виявитися цінною часточкою нашої історії», – йдеться у дописі.

Як зазначили у Волинському краєзнавчому музеї, серед артефактів виявилися цікаві етнографічні пам’ятки (коловоротки, гребінки, рублі, постоли, ночви, коромисла, ярмо, горщики та глечики), речі побуту мешканців Луцька міжвоєнного періоду (стільці польського виробника) та 1950–1960-х рр. (радіоприймачі, валіза).

«Частина родинної історії Положинських і пам’ять про тата зберігатимуться у музеї і збагатять регіональну колекцію пам’яток культури», – пишуть на сторінці музею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Andrij Показати IP 8 Липня 2021 00:22
Классний чувак Сашко!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus