USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Саудівська Аравія скликає терміновий саміт через загострення з Іраном

19 Травня 2019 13:17
Зустріч лідерів країн Ради співробітництва арабських держав Перської затоки і Арабської ліги планується провести в Мецці 30 травня. Про це інформує Deutsche Welle.

«Наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман аль-Сауд запросив лідерів країн-членів Ради співробітництва арабських держав Перської затоки і Арабської ліги в Мекку для обговорення заходів щодо зняттю напруженості в близькосхідному регіоні. Планується, що екстрений саміт відбудеться вже 30 травня», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ситуація в Перській затоці почала загострюватися після атаки дронів на центральний нафтопровід державної нафтовидобувної компанії Saudi Aramco неподалік столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяда.

У результаті інциденту, що стався у вівторок, 14 травня, компанія була змушена припинити експлуатацію нафтопроводу з міркувань безпеки.

Відповідальність за атаку взяло на себе угруповання хуситів із сусіднього Ємену. Влада Саудівської Аравії переконана, що хусити діяли за вказівкою з Ірану.

При цьому офіційний Ер-Ріяд заявив, що ці напади серйозно позначаться на маршрутах постачання і стабільності світових ринків нафти.

«Саудівська Аравія не хоче війни в регіоні, і зробить усе, що в її силах, аби їй запобігти. Водночас королівство запевняє: у разі, якщо інша сторона почне війну, королівство відповість жорстко та рішуче і буде захищати себе і свої інтереси», – заявив у неділю на прес-конференції в Ер-Ріяді міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus