USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Савченко доведеться виходити з голодування два місяці

15 Березня 2015 10:12
Українські лікарі, яких через півтори доби нарешті пустили до льотчиці Надії Савченко, прийшли до висновку, що їй знадобиться близько двох місяців для виходу з голодування. Про це повідомив адвокат льотчиці Марк Фейгін, - інформує "Радіо Свобода".

"Дуже довго тривав огляд, бесіда з медиками СІЗО, але попередні висновки такі, що дійсно їй знадобиться близько двох місяців для виходу з голодування, спеціальне харчування. Показники її вселяють більше оптимізму, відновлення можливо", - сказав Фейгін.

«Я поспілкувався з медиками про стан здоров’я Надії. Це була доволі оптимістична розмова», – написав Фейгін на своїй сторінці у Twitter.




Інший адвокат Надії Савченко Микола Полозов розповів, що за інформацією українських лікарів, безповоротних змін у стані здоров’я Надії немає, але вона має плавно виходити з голодування.




Зі слів Полозова, лікарі сказали Надії про крайню небажаність відновлення нею голодування.

«Негативні наслідки настануть набагато швидше», – зазначив Полозом з посиланням на українських лікарів.

Загалом медики були в СІЗО, де утримується Надія, 5 годин. "На момент огляду стан у неї був задовільним. Вона дуже мужньо тримається", - повідомила головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров'я України зі спеціальності "гастроентерологія", професор Наталія Харченко, передає прес-служба Батьківщини.

Зі слів лікаря, українські медики детально вивчили документи, поспілкувались з російськими лікарями. "Весь час виходу з голодування - а це стільки ж, скільки тривало саме голодування, - Надія повинна знаходитися в лікарні під спостереженням медиків", - зазначила Харченко.

Вона також повідомила, що українські медики надали російським лікарям всі рекомендації щодо правильного виходу з голодування Савченко.

13 березня українських лікарів не пустили до українського штурмана. Зі слів Марка Фейгіна, сестра Савченко разом з медиками і консулом України понад сім годин просиділи під вікнами СІЗО, очікуючи допуску до народного депутата України, яку утримують у російські в’язниці.



Надія Савченко перебуває в російському СІЗО від літа 2014 року. У грудні вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus