USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Свободу Савченко»: лучани влаштували мітинг в обласному центрі

9 Березня 2016 16:27
Небайдужі волиняни й гості міста зібралися на головній площі Луцька, аби привернути увагу громадськості до політичного в’язня – Надії Савченко. Лучани вимагають від Київських владців ефективних дій, адже, впевнені волиняни, більше б волі українських політиків - і Надія була б уже на волі.

Мітинг на підтримку української льотчиці, політичної ув’язненої Надії Савченко, яка зараз в Росії, відбувся на Театральному майдані в Луцьку сьогодні, 9-го березня.

Люди тримали плакати з надписами «Свободу Савченко». Розпочали захід із хвилини мовчання, аби вшанували полеглих українців за Батьківщину. Потому до присутніх звернувся колишній Луцький міський голова Богдан Шиба, який попросив, щоб Президент не торгував Україною, а викупив Савченко ціною свого заводу, який працює в Росії.
«Ми знаємо, чого хоче Путін – засудити на якомога довший термін Надію Савченко, а потім виміняти її на всіх бандитів Донбасу чи домовитися з українською владою узаконити той хаос, який відбувається на сході держави. Більше того, я шокований діями українських владців, адже після Майдану замість одних олігархів прийшли керувати країною інші. Тому ми звертаємося до Президента України, аби він викупив Надію Савченко за свій завод в Росії, а не торгував державою», - наголосив Шиба.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ХРАМАХ ВОЛИНІ МОЛИТИМУТЬСЯ ЗА ЗВІЛЬНЕННЯ НАДІЇ САВЧЕНКО

Окрім лучан, долучилися до заходу й внутрішньо переміщені українці.

«Я думаю, що сьогоднішній мітинг не матиме великого значення для звільнення Надії Савченко, втім, я не змогла не вийти у її підтримку. Я нічого не можу зробити, аби вплинути на її звільнення, тому хоча б сюди прийшла, щоб знати, що зробила усе, що могла, щоб відчувати себе людиною. З приводу того, що вона досі не звільнена, я думаю, що просто відбуваються великі політичні ігри і, як би була воля «великих гравців», то вона була б вже на свободі. Зауважу, що Надія Савченко оголосила сухе голодування й сьогодні вже 5 день, її стан як не кризовий, то наближається до цього», - зауважила голова громадської організації «Переселенці Криму та Донбасу» Олена Черенкова.
На мітингу присутні висловлювали думки з приводу ситуації, яка склалася з ув’язненням Савченко, висловлювали підтримку та читали вірші.

ЧИТАТИ ЩЕ: ОСТАННЄ СЛОВО НАДІЇ САВЧЕНКО РОСІЙСЬКОМУ СУДУ – КРАСНОМОВНИЙ ЖЕСТ. ВІДЕО

Нагадаємо, нещодавно відбулося чергове «судилище» в Росії, під час якого суд призначив Савченко дату вироку. Отож, 21 і 22 березня цього року суддя зачитає вирок у справі українки Надії Савченко. Льотчиця заявила, що сухе голодування продовжиться, оскільки вона вимагала від російського правосуддя оголосити вирок впродовж семи днів. Після закінчення засідання українка приклала до серця руку, й усі присутні заспівали державний гімн України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Вася Показати IP 9 Березня 2016 16:44
Шиба на всіх на рррррикав?
Анонім Показати IP 9 Березня 2016 16:45
Жалко,молода ще.Коли б не фокуси "юльки" з кріслом-каталкою та бідборами в 15санетиметрів,мала-б шанс...
не густо Показати IP 9 Березня 2016 17:40
от якби платили чи хоч пиво чи сало давали...
Іван Показати IP 9 Березня 2016 19:44
Шиба - відстріляна гільза з патрона з пробитим капсулем, пуля якого поцілила в "молоко". Своєю аморальністю і непорядністю він принижує політичну актуальність, вагу, значимість і важливість такого дійства. Він вже й сам забув, в якій він партії.Бо був членом всіх партій Землі Волинської. Видно, в шостий раз буде лізти в "Батьківщину".
Ігор Шабала Показати IP 10 Березня 2016 15:31
ролик про мене-https://www.youtube.com/watch?v=6tFnuRsiUhI&feature=youtu.be

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus