USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Сайт управління Волинської ОДА – у ТОП-10 по Україні

28 Травня 2009 08:57
Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації зайняло сьоме місце у рейтингу щодо інформаційного наповнення веб-сайтів «молодіжних» підрозділів ОДА та міськрад обласних центрів. Про це під час громадського обговорення «Доступ молоді та МГО до інформації про діяльність місцевих органів влади у справах молоді» повідомив керівник відповідного проекту Ярослав Хауляк. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
Представник Комітету підтримки студентського самоврядування пан Хауляк розповів, що громадські організації України займалися моніторингом офіційних вебсайтів облдержадміністрацій та міськрад обласних центрів. Моніторинг здійснювався здебільшого протягом листопада-грудня 2008 року. Ярослав Хауляк також проінформував про законодавчі аспекти, методику проведення та результати дослідження.
Волинські органи влади посіли досить високі місця у рейтингу інформаційного наповнення веб-сайтів ОДА і міськрад обласних центрів щодо діяльності структурних підрозділів у справах молоді. Так, управління у справах сім’ї, молоді та спорту Волинської ОДА посіло сьому сходинку, а відділ у справах сім\'ї та молоді Луцької міської ради зайняв 15-те місце. Всього у рейтингу представили 48 структурних підрозділів органів влади.
Голові Асоціації молодих реформаторів Михайлу Шелепу важко уявити, що тоді робиться в інших регіонах, якщо волинський сайт потрапив у першу десятку попри недоліки. За словами пана Шелепа, його організація робила моніторинг на Волині двічі.
Після першого етапу моніторингу в листопаді 2008-го АМоРе направила листи «молодіжному» управлінню ОДА і відповідному відділу міської ради. Проте, коли моніторинг проводився вдруге – у травні 2009-го, то виявилося, що ситуація кардинально не змінилася і більшість недоліків так і залишилися.
Пан Шелеп зазначив, що управління облдержадміністрації має власний веб-сайт, а тому – у кращому становищі, ніж відділ мерії. У висвітленні діяльності управління у справах молоді, сім’ї та спорту через Інтернет є такі недопрацювання – відсутність інформації про функціональні обов’язки працівників, дані про події неповні, немає інформації щодо використання коштів бюджету тощо. Недоліки у інформаційній роботі відділу у справах сім’ї та молоді – відсутність переліку працівників, номера кабінету, де розміщений відділ.
Як заступник начальника управління ОДА Ігор Дмитришин, так і начальник відділу міськради Ігор Гузь визнали проект, щодо моніторингу вартісним, а зауваження доречними. За словами пана Гузя, недоліки можна буде виправити невдовзі з появою сайту відділу. Пан Дмитришин також пообіцяв покращити роботу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus