USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Сбербанк Росії продає свої активи в Україні, – ЗМІ

17 Травня 2016 11:11
Сбербанк Росії продає свої активи в Україні, в тому числі свою "дочку" – львівський VS Bank. Про це повідомляє Forbes.Україна з посиланням на джерела, близькі до переговорів, - інформує ТСН.

Одним із претендентів на придбання "Сбербанку" називають українського бізнесмена Олександра Ярославського. На момент підготовки матеріалу до публікації Ярославський утримався від коментарів.

У прес-службі "Сбербанку" від коментарів відмовилися.

Згідно з даними НБУ, "Сбербанк" (Україна) і VS Bank належать до іноземних банківських груп. Їхнім основним акціонером є державний "Сбербанк" Російської Федерації. Активи VS Bank на 1 січня 2016 року становили понад 3,6 млрд гривень, активи "Сбербанку" (Україна) – більш як 40,9 млрд гривень.

Нагадаємо, нещодавно "Сбербанк Росії" перейменував свою українську "доньку" ПАТ "Дочірній банк Сбербанку Росії" на ПАТ "Сбербанк".

Український державний "Ощадбанк" заявляє про незаконність таких дій та про порушення прав інтелектуальної власності, адже на території України він є єдиним законним власником виключних майнових прав на торговельні марки "Ощадбанк", "Сбербанк" та "Oschadbank".

До слова, вивіску на приміщенні банку у Луцьку також змінили, забравши слово "Росіїї".

Нагададаємо, що у лютому цього року у Луцьку бойкотували російський бізнес. Акцію протесту влаштували біля приміщення банку АТ «Сбербанк Росії». Опісля символічну «кров» розлили біля входу в приміщення відділення російського банку. Під час цього активісти вигукували гасло «Геть ворожий бізнес!».

Також Інформаційне агентство Волинські Новини писало, що Волиньобленерго візьме кредит у російського Сбербанку. Російський банк надасть волинським енергетикам кредит на 30 мільйонів гривень. Саме цей банк став переможцем тендеру на надання кредитів банківськими установами, який провело обленерго

Тим часом президент Росії Володимир Путін порадив російським бізнесменам не продавати активи в Україні. Про це він говорив на закритій зустрічі з найбільшими підприємцями РФ, яка відбулася 24 березня після з'їзду Російського союзу промисловців і підприємців. Путін сказав бізнесменам, що "поки є надія на нормалізацію відносин, можна почекати" продавати активи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus