USD 40.72 41.10
  • USD 40.72 41.10
  • EUR 40.70 41.20
  • PLN 10.30 10.45

СБУ ліквідувала ще три схеми втечі ухилянтів за кордон

10 Листопада 2022 22:02
У результаті спецоперації в кількох областях України затримано шістьох організаторів нелегальних трафіків.

За гроші вони пропонували потенційним призовникам приховано виїхати за межі нашої держави під виглядом учасників волонтерського руху, повідомляють в СБУ.

Вартість таких «послуг» становила від 1,5 до 8 тисяч доларів з клієнта.

У Києві нейтралізовано злочинне угруповання, яке «оформлювало» ухилянтів як перевізників гуманітарної допомоги. І через фіктивну благодійну організацію вносили недостовірні відомості до електронної системи «Шлях».
Читати ще: Має 24 квартири і десятки судових справ: що відомо про лучанку, яка за $3-4 тис. допомагала чоловікам виїхати за кордон

Ще один канал нелегальної міграції блоковано на Житомирщині. Місцевий бізнесмен гарантував чоловікам «путівку до ЄС» під виглядом водіїв міжнародних рейсів.
А в Чернівцях викрито злочинну групу, яка намагалась переправляти потенційних призовників в обхід КПП через так звану зеленку.

Читати ще: Майже 100 осіб покинули країну: шестеро волинян допомагали військовозобов’язаним виїхати за кордон

Усі злочинні схеми було своєчасно викрито, а їх організаторів затримано. П’ятьом фігурантам вже повідомлено про підозру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus