USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

СБУ не виявила бойових мін в офісі «Варти порядку»

9 Серпня 2017 12:24
Інформацію про начебто виявлення бойових мін та планів захоплення адмінбудівель в офісі ГФ «Варта порядку» спростував у розмові з учасниками мітингу на підтримку Олександра Тиводара очільник УСБУ у Волинській області Юрій Фелонюк.

Позицію представників громадських організацій, депутатів облради та народних депутатів доніс під час мітингу 8 серпня до голови Управління СБУ у Волинській області голова фракції «УКРОП» в облраді Вячеслав Рубльов. Він оголосив три вимоги: про спростування інформації про те, що муляжі, які під час обшуку були вилучені в офісі «Варти порядку» були бойовими мінами; про спростування інформації про начебто вилучені плани захоплень адмінбудівель; також мітингарі хочуть, щоб за годину Олександра Тиводара та інших затриманих доправили в суд і обрали міру запобіжного заходу.

Нагадаємо, затриманням голови постійної поліцейської комісії Волині й керівника ГО «Варта порядку»Олександра Тиводара відбулося 7 серпня на підставі «липової» кримінальної справи, що відкрили працівники Служби безпеки України в Закарпатській області.


Керівник УСБУ у Волинській області Юрій Фелонюк відповів, що не знає, звідки зявилася інформація про те, начебто міни бойові – вилучили, мовляв, просто міни і вибухотехніки встановлюють, чи вони бойові. Після експертизи громаду повідомлять про те, чи вони бойові. Вячеслав Рубльов на це зауважив, що зараз присутні ті, хто служив у військах, і вони добре орієнтуються у тому, яка міна є бойовою. Для цього не потрібно великих експертів, аби відрізнити муляж від бойової міни. Отже, керівника УСБУ в області просять дати заяву про те, що вилучені були саме муляжі. Юрій Фелонюк пообіцяв сьогодні надати офіційну інформацію щодо цього питання.

Щодо начебто вилучених планів захоплення адмінбудівель, він зауважив, що не чув такої інформації взагалі. З його слів, всю офіційну інформацію публікують на офіційному сайті відомства.

Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олександр Товстенюк зауважив, що інформацію у публікації інтернет-видання «Конкурент» про начебто вилучені міни з’явилася тому, що один зі слідчих, який здійснює слідчі дії, сфотографував та передав фото журналістам. Юрій Фелонюк пообіцяв розібратися у ситуації. Олександр Товстенюк наголосив, що для того, щоб з’ясувати, чи міни бойові, потрібно годину-дві, а побачити, що ніяких планів захоплення адмінбудівель немає, можна одразу.
Очільник УСБУ у Волинській області запевнив, що не має взагалі ніякої інформації про плани захоплення адміністративних будівель, тож інформацію про начебто вилучені такі плани він може спростувати вже сьогодні. Також він підтвердив, що голова ГФ «Варта порядку» Олександр Тиводар підтримував громадський порядок у місті з 2014 року і в СБУ не було питань до «Варти порядку» досі.

Юрій Фелонюк пообіцяв, що до 18 години буде звернення до суду щодо обрання міри запобіжного заходу усім фігурантам кримінального провадження. З його слів, СБУ – не політизована, а розслідує кримінальне провадження, яке їй підзвітне. Він запевнив у дотриманні верховенства права та вимог законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 9 Серпня 2017 12:36
На "Конкурент" до суду за наклеп!!!!
? Показати IP 9 Серпня 2017 13:04
Чи буде хто покараний за ПОКАЗОВЕ затримання та БРЕХНЮ в змі?
Палагута Показати IP 9 Серпня 2017 14:06
збіговисько клоунів , цирк і фарс, бойових набоїв від холостих неможуть відрізнити, елітний спецназ, куча пастухів
Ольга Показати IP 9 Серпня 2017 15:00
Назва новини не правдива, голова СБУ пообіцяв повідомити про офіційні результати. А як все ж міни виявляться бойовими?????
Лучани до Ольга Показати IP 9 Серпня 2017 21:14
Не виявляться!!!
правда Показати IP 9 Серпня 2017 21:37
кому потрібен цей цирк???????????????????????????????????????????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus